Arkivar: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Denne artikle er delvist klippe-klistret fra nettet og bør omskrives + lidt småret
omskriver, wiki, exit copyvioskabelon (én sætning)
Linje 1: Linje 1:
{{copyvio|http://www.informationsordbogen.dk/concept.php?cid=90}}[[Billede:AMVC_archive_070628.jpg|thumb|right]]
[[Billede:AMVC_archive_070628.jpg|thumb|250px|right]]
En '''arkivar''' er en person hvis professionelle opgaver består i at ordne, udskille, bevare, tilgængeliggøre og orientere om arkivets bestand af arkivalier [archival document, record]. Dette kan både gøres i et papirbaseret [[arkiv]], men også i et elektronisk eller digitalt arkiv, eksempelvis et elektronisk dokumenthåndterings system [EDH]. Hvis et sådant system indbefatter sagsstrukturering, kaldes det et elektronisk sags- og dokumenthåndterings system [ESDH].
En '''arkivar''' er en person hvis opgaver består i, dels at organisere, udskille, bevare, men også tilgængeliggøre og orientere om arkivets bestand af [[arkivalie]]r. Dette kan både gøres i et papirbaseret [[arkiv]], men også i et elektronisk eller digitalt arkiv, eksempelvis et elektronisk dokumenthåndterings system [[EDH]]. Hvis et sådant system indbefatter sagsstrukturering, kaldes det et elektronisk sags- og dokumenthåndterings system [[ESDH]].
[[Kategori:Titler]]

{{kategori mangler}}{{wikify}}

Versionen fra 16. nov. 2008, 14:13

Fil:AMVC archive 070628.jpg

En arkivar er en person hvis opgaver består i, dels at organisere, udskille, bevare, men også tilgængeliggøre og orientere om arkivets bestand af arkivalier. Dette kan både gøres i et papirbaseret arkiv, men også i et elektronisk eller digitalt arkiv, eksempelvis et elektronisk dokumenthåndterings system EDH. Hvis et sådant system indbefatter sagsstrukturering, kaldes det et elektronisk sags- og dokumenthåndterings system ESDH.