Dansk PEN: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
Linje 15: Linje 15:
*[[Friby]]
*[[Friby]]
* [[Trykkefrihedsselskabet]]
* [[Trykkefrihedsselskabet]]

== Referencer ==
{{Reflist}}



== Eksterne links ==
== Eksterne links ==
* [http://www.pen.dk/ Dansk PEN - officiel website]
* [http://www.pen.dk/ Dansk PEN - officiel website]



[[Kategori:Forfattere]]
[[Kategori:Forfattere]]

Versionen fra 28. nov. 2008, 15:40

Dansk PEN er en dansk afdeling af International PEN (eller bare PEN), der er en global organisation af forfattere, journalister, oversættere og skribenter i øvrigt, som kæmper for ytringsfriheden og retten til det frie ord.

Internationalt PEN blev stiftet i London i 1921, dvs. i samme periode som Folkeforbundet (forløberen for FN) blev grundlagt, og der er mage fællestræk i den ideologi og målsætning som førte til etablerering af begge organisationer.

Dansk PEN blev stiftet i 1930'erne. Organisationen samarbejder med International PEN om internationale spørgsmål, men arbejder også på egen hånd i specielt danske problemstillinger.

Dansk PEN ledes af en bestyrelse, hvor formandsposten i øveblikket varetages af Anders Jerichow, mens Hanne Marie Svendsen er næstformand.

Kritik af PEN

I de senere år er PEN blevet kritiseret for ikke i tilstrækkelig grad at hjælpe forfattere, der trues islamister, f.eks. Ayaan Hirsi Ali.

Også foreningens forbehold over for optagelse af fortatteren Lars Hedegaard med henvisning til en for negativ tone over for muslimer og islam, har ført til beskyldninger om, at foreningen har opgivet den mere kompromisløse kamp for det frie ord til fordel for en mere afdæmpet og "pæn" facon. [1].

Se også

Referencer


Eksterne links