Forskel mellem versioner af "Allegro (film)"

Spring til navigation Spring til søgning
13 bytes fjernet ,  for 12 år siden
m
typoer mv.
(har givet artiklen et nogenlunde løft, håber det kan benyttes!!!)
m (typoer mv.)
 
 
'''Allegro''' er en dansk [[film]] fra [[2005]]. Manuskriptet er skrevet af [[Mikael Wulff]] og filmens instruktør [[Christoffer Boe]], som også skrev den absurde [[komedie]] "[[Kissmeyer Basic]]" sammennsammen.
 
Filmen blev kendt for at være den første, som supermodellen [[Helena Christensen]] har indspillet. Desuden er det Christoffer Boes internationalt ambitiøse opfølger til hans internationalt berømmede ''[[Reconstruction]]''.
 
Fotografen [[Manuel Alberto Claro]] vandt en [[Robert]] i [[2006]] for sit arbejde på ''Allegro''.
 
Mange anmeldere modtog ikke "''Allegro"'' særlig godt, og den blev blandt andet kritiseret for ikke at være i stand til at styre de overnaturlige fænomener, der optræder i filmen. Filmen har til gengæld også fået top-anmeldelser af danske såvel som udenlandske anmeldere.
 
==Handling==
{{spoiler}}
Efter at den virtuose [[pianist]] Zetterstrøms forhold til den smukke Andrea brister, vælger han at glemme alt, hvad der overhovedet er sket inden détda.
 
Det gør han med succes, og ti år senere følger vi ham som verdensberømt pianist, uvidstuvidende om hans sin egen [[fortid]], turnere han verden rundt, men. daDa han en dag forfår at vide, at der i [[København]] har dannet sig en zone, som man hverken kan komme ind eller udafud af, og at hans fortrængte fortid befinder sig derinde, tager han imod et tilbud om at komme hjem, hvor han skal spille en koncert overfor Zonen, som steddetstedet kaldes.
 
Da han kommer deroverHan modtager han en invitation fra den mystiske Tom, som byder ham indenfor i Zonen, hvilket han tager imod. Da han kommer derover, har Tom arangeret det sådan, at han svagt begynder at erindre, men da han er tilbage igen, står han pludselig uden hverken klaverfærdigheder, eller fortid ...
{{endspoiler}}
 
Da han kommer derover har Tom arangeret det sådan at han svagt begynder at ærindre, men da han er tilbage igen står han pludselig uden hverken klaverfærdigheder, eller fortid ...
 
==Medvirkende==
*[[Niels Skousen]] som Toms hjælper
I øvrigt medvirker blandt andre [[Per Fly]], [[Knud Romer]] og [[Jon Lange]]
 
 
{{DK-filmstub}}
25.014

redigeringer

Navigationsmenu