Spring til indhold

New Line Cinema: Forskelle mellem versioner

Ingen ændring i størrelsen ,  for 13 år siden
m
linkfixes
m (linkfixes)
New Line Cinema bliver etableret i [[1967]] af den kun 27-årige Bob Shaye, som skaber studiet ud fra den idé at træde i på det voksende filmmarkede for universitetsstuderende. New Lines kontor er i Shayes lejlighed i et 4-etagershus på 14th Street og [[Second Avenue]] i [[NYC]].
 
I [[1968]] Shaye køber retten til at distributerer avant-garde filmen om [[The Rolling Stones]]: ''Sympathy for the Devil'', som blev instrueret af den franske instruktør [[Jean -Luc Godard]]. Filmen blev et hit, selvom at den gik direkte til video og altså ikke blev vist i biografen.
 
I [[1970]] distribuerer New Line filmen ''Confrontation at Ken's State'' i et forsøg på reklamering med firmaets slogan ''"Film Distribution for the New Generation"''.
Året efter i [[1985]] havde efterfølgeren ''[[Nightmare 2]]'' igen med New Line Cinema som dets producer. Den indtjente $3.3 mio. i løbet de tre første dage den blev vist, og den totale box office blev $30 mio.
 
I [[2001]] udkommer første del [[Ringenes_Herre_Ringenes Herre -_Eventyret_om_Ringen_ Eventyret om Ringen (film)]] af trilogien [[Ringenes Herre]], efterfulgt af [[De_2_TårneDe 2 Tårne]] i [[2002]] og [[Ringenes_Herre_Ringenes Herre -_Kongen_vender_tilbage_ Kongen vender tilbage (film)]] [[2003]]. Ringenes Herre produktionen er New Lines hidtil mest indbringende produktion.
 
== Ekstern henvisning ==
25.018

redigeringer