Yderholm: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Sorterer ukategoriserede artikler; kosmetiske ændringer
m +Kat +mindre edit
Linje 1: Linje 1:
{{Ukategoriseret}}
{{Ukategoriseret}}
'''Yderholm''' i [[Lellinge Sogn]] ligger ved [[Vemmedrup]] 8 km fra [[Køge]] i retning mod [[Ringsted]]. Der har på dette lille område været beboelse langt tilbage, da der er fundet rester af en gammel kirke fra 1500-tallet. I dag består Yderholm af vejene Ahornvej, Bøgevej og Skovhusvænget. Midt i kvarteret ligger Yderholm Kro i bygninger fra 1823. Oprindelig lå der en kro lidt nord for Yderholm, som bar navnet Svinevadskroen, men under [[Træskoslaget]] mod englænderne blev denne kro brændt ned. Det eneste der blev reddet var er gammelt egetræsbord som blev flyttet til Yderholm, hvor Yderholm Kro blev åbnet. Kroen har opvartet rejsende mellem [[Køge]] og [[Ringsted]] i mange år, men nu bliver kroen brugt til beboelse og hovedvejen er ledt uden om Yderholm, til glæde for beboerne der.
'''Yderholm''' i [[Lellinge Sogn]] ligger ved [[Vemmedrup]] 8 km fra [[Køge]] i retning mod [[Ringsted]]. Der har på dette lille område været beboelse langt tilbage, da der er fundet rester af en gammel kirke fra 1500-tallet. I dag består Yderholm af vejene Ahornvej, Bøgevej og Skovhusvænget. Midt i kvarteret ligger Yderholm Kro i bygninger fra 1823.


Oprindelig lå der en kro lidt nord for Yderholm, som bar navnet ''Svinevadskroen'', men under [[Træskoslaget]] mod englænderne blev denne kro brændt ned. Det eneste, der blev reddet, var et gammelt egetræsbord, som blev flyttet til Yderholm, hvor Yderholm Kro blev åbnet. Kroen har opvartet rejsende mellem [[Køge]] og [[Ringsted]] i mange år; men nu bliver kroen brugt til beboelse, og hovedvejen er ledt uden om Yderholm, til glæde for beboerne der.
Yderholm er et såkaldt [[sølvbryllupskvarter]] for den største part og beboerne ernærer sig ved forskellige erhverv, som for eksempel revisorer, gartnere og vognmænd.

Yderholm er et såkaldt [[sølvbryllupskvarter]] for den største part, og beboerne ernærer sig ved forskellige erhverv, som for eksempel revisorer, gartnere og vognmænd.


{{DK-geostub}}
{{DK-geostub}}


[[Kategori:Ukategoriserede geografi-artikler]]
[[Kategori:Køge]]

Versionen fra 1. jan. 2009, 19:41

Kategori mangler
Denne side hører til i en eller flere kategorier. Kategoriser venligst denne side ved at placere den sammen med lignende emner. Fjern skabelonen efter kategorisering. Bemærk, at kategorier påsat via skabeloner, samt meget generelle kategorier ikke bør betragtes som tilstrækkelige.

Yderholm i Lellinge Sogn ligger ved Vemmedrup 8 km fra Køge i retning mod Ringsted. Der har på dette lille område været beboelse langt tilbage, da der er fundet rester af en gammel kirke fra 1500-tallet. I dag består Yderholm af vejene Ahornvej, Bøgevej og Skovhusvænget. Midt i kvarteret ligger Yderholm Kro i bygninger fra 1823.

Oprindelig lå der en kro lidt nord for Yderholm, som bar navnet Svinevadskroen, men under Træskoslaget mod englænderne blev denne kro brændt ned. Det eneste, der blev reddet, var et gammelt egetræsbord, som blev flyttet til Yderholm, hvor Yderholm Kro blev åbnet. Kroen har opvartet rejsende mellem Køge og Ringsted i mange år; men nu bliver kroen brugt til beboelse, og hovedvejen er ledt uden om Yderholm, til glæde for beboerne der.

Yderholm er et såkaldt sølvbryllupskvarter for den største part, og beboerne ernærer sig ved forskellige erhverv, som for eksempel revisorer, gartnere og vognmænd.

Dansk geografiSpire
Denne artikel om Danmarks geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi