Forskel mellem versioner af "Buffet froid"

Spring til navigation Spring til søgning
43 bytes tilføjet ,  for 12 år siden
ingen redigeringsopsummering
(Ny side: Buffet Froid (1979) er en absurd sort komedie film der revser og udstiller det funktionalistiske samfunds fremmedgørelse ved at bryde med thriller/krimi genrens almindelige konventioner. F...)
 
Buffet Froid (1979) er en absurd sort komedie film der revser og udstiller det funktionalistiske samfunds fremmedgørelse ved at bryde med thriller/krimi genrens almindelige konventioner. Filmen er sat i La Defence (Paris ”nye” prestige bydel) og starter med et tilfældigt møde på en metrostation mellem Alphonse Tram ([[Gérard Depardieu]]) og tilfældig mand ([[Michel Serrault]]) der ende op død med Alphonse spring knivspringkniv i maven – uden at Alphonse kan forklare hvorledes dette gik til. VedDa sinAlphonse ved hjemkomsthjemkomsten til sin lejlighed forsøger Alphonse at rapportere dette til sin overbo – en kriminalkommisær ([[Bernard Blier]]), afviser denne at lytte til Alphonses historie med en bemærkning om at han ikke er på arbejde. Senere samme aften bliver Alphonses kone myrdet af en massemorder ([[Jean Carmet]]) der grædende tilstår mordet over for Alphonse. Men hverken Alphonse eller kriminalkommissæren, der endnu engang er blevet forstyrret i sin aftensmad, finder dette oprørende ellervidere chokerende. Sammen drager dette fremmedgjordte trekløver ud på et absurd eventyr i det moderne Paris evige nat. Filmen enden der hvor en lykkelig slutning kan skimtes - hvor Alphonse næsten er blevet menneskelig igen - men inden da bliver Alphonse selv offer, ikke for fremmedgørelsen, men for den ekstreme menneskelighed. HvorHvilket understreges af senen der er sat midt på en flod med Alphonse prisgivet naturens og drifternes vilde kræfter.
 
Filmen er langt mindre surrealistisk end så mange andre af samtidens franske film og deraf meget lettere tilgængelige uden det store reference lexicon i skødet. Filmen skal dog primært ses for det fede skuespil mellem kapaciteterne Depardieu, Blier (instruktørensinstruktøren [[Bertrand Blier]]s fader) og Carmet.
Anonym bruger

Navigationsmenu