Muslimske verden: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Robot: Erstatter 1280px-Muslim_World.png med Muslim_World.png
VolkovBot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: ko:이슬람 세계
Linje 42: Linje 42:
[[it:Mondo islamico]]
[[it:Mondo islamico]]
[[ja:イスラム世界]]
[[ja:イスラム世界]]
[[ko:이슬람 세계]]
[[ms:Dunia Islam]]
[[ms:Dunia Islam]]
[[no:Den muslimske verden]]
[[no:Den muslimske verden]]

Versionen fra 15. jan. 2009, 23:50

Nationer med muslimsk majoritet er grønne, mens nationer som har ca. 50 % muslimske indbyggere er gule.

Begrebet den muslimske verden har to betydninger.

I kulturel sammenhæng bliver begrebet brugt om alle mennesker, som tilhører den verdensomspændende fællesskab af de som tilhører religionen islam. Dette fællesskab, hvor medlemmerne er kendt som muslimer består af omtrent 1,4–1,6 milliarder mennesker. Dette fællesskab består ikke af bestemte racer, men er spredt ud blandt alle racer; verdens muslimer er kun knyttet sammen ved tilslutningen til en fælles religion.

I geografisk og politisk sammenhæng (specielt i historisk sammenhæng) bruges begrebet muslimske verden og islamske verden som referencer til geografiske og politiske enheder, som er domineret af islam. I denne sammenhæng referer begrebet hovedsageligt til den islamske betydning Dar al-Islam.

Diaspora af muslimer er også kendt som ummah. Islamsk tro viser enhed og forsvar for alle medtroende, så det ville være at forvente at alle muslimske land skulle samarbejde; men nationalistiske strømninger har haft en tendens til at splitte heller end at forene muslimske lande, specielt i den anden halvdel af det 20. århundrede.

Se også

Eksterne links