Straffespark (fodbold): Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
1.768 bytes tilføjet ,  for 13 år siden
Fjerner version 2798924 af Special:Contributions/Froztbyte (Brugerdiskussion:Froztbyte) korrekt version efter historikfletning
m (Amerikansk straffespark flyttet til Straffespark: samler historik)
(Fjerner version 2798924 af Special:Contributions/Froztbyte (Brugerdiskussion:Froztbyte) korrekt version efter historikfletning)
Et '''straffespark''' er et slags [[frispark]] i [[fodbold]] taget fra "straffesparkspletten" i 11 meters afstand fra målet.
{{sammenskrivesTil|Straffespark}}
 
'''Amerikansk straffespark''' er en anden variant af [[straffespark]], end den, der normalt bruges i [[fodbold]]. Ved amerikansk straffespark starter sparkeren uden for feltet, og kommer løbende mod målet, hvor der skal afsluttet inden for et tidsrum, der afhænger af banens størrelse. I [[Danmark]] ses det ofte i [[indendørs fodbold|indendørs turneringer]].
==Under kampen==
Straffesparket bliver kendt, hvis der dømmes frispark inden for [[målfelt]]et. I tilfælde af et dømt straffespark, skal [[målmand]]en blive på stregen hele tiden, men må godt hoppe og danse, for at stresse skytten. Sparket må først tages når dommeren fløjter. Ingen andre fra det forsvarende hold må være mellem målmanden og skytten.
 
==Straffesparkskonkurrence==
Der kan også i tilfælde af [[forlænget spilletid]] uden afgørelse dømmes straffesparkskonkurrence. I denne får hvert hold et vis antal straffespark, og her gælder det om at være mest koldblodig og score på sine forsøg. Det hold, der scorer flest mål i straffesparkskonkurrencen, vinder kampen.
 
==Amerikansk straffespark==
'''Amerikansk straffespark''' er en anden variant af [[straffespark]], end den, der normalt bruges i [[fodbold]]. Ved amerikansk straffespark starter sparkeren uden for feltet, og kommer løbende mod [[Mål (sport)|målet]], hvor der skal afsluttet inden for et tidsrum, der afhænger af banens størrelse. I [[Danmark]] ses det ofte i [[indendørs fodbold|indendørs turneringer]].
 
[[Kategori:Fodboldregler]]
 
[[ar:ركلة جزاء]]
[[be-x-old:Футбол:Правіла 14:11-мэтровы ўдар (Пэнальці)]]
[[bg:Дузпа]]
[[ca:Penal]]
[[cs:Pokutový kop]]
[[de:Strafstoß]]
[[el:Πέναλτι]]
[[en:Penalty kick]]
[[eo:Penalo]]
[[es:Penalti]]
[[et:Penalti]]
[[eu:Penalti]]
[[fa:ضربه پنالتی]]
[[fr:Loi 14 du football : coup de pied de réparation]]
[[he:בעיטת עונשין]]
[[hr:Jedanaesterac]]
[[hu:Tizenegyes]]
[[id:Tendangan penalti]]
[[it:Calcio di rigore]]
[[ja:ペナルティーキック (サッカー)]]
[[ko:페널티킥]]
[[nl:Strafschop (voetbal)]]
[[no:Straffespark]]
[[pl:Rzut karny (piłka nożna)]]
[[pt:Pênalti]]
[[ru:Пенальти (футбол)]]
[[sh:Jedanaesterac]]
[[simple:Penalty kick]]
[[sr:Једанаестерац]]
[[sv:Straffspark]]
[[szl:Elwer (fusbal)]]
[[th:การยิงลูกโทษ]]
[[tr:Penaltı]]
[[uk:Пенальті]]
[[zh:点球]]
[[zh-yue:十二碼]]
11.215

redigeringer

Navigationsmenu