Nevi’im: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Muro Bot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: simple:Nevi'im
m Fjerner særskrivning, tegnret, linkfix, wiki
Linje 1: Linje 1:
'''Nevi'im''' (Hebr. נביאים) eller dansk: '''Profeterne''', er anden afdeling af de tre overordnede sektioner i den hebraiske bibel, [[Tanakh]]. Afsnittet efter følger [[Torah]]en (Loven), og efterfølges af [[Ketuvim]] (Skrifterne). Nevi'im er traditionelt inddelt i to dele: De tidlige profeter (''Nevi'im Rishonim'' נביאים ראשונים) som indbefatter Josva og Kongebøgerne, og de sene profeter (''Nevi'im Aharonim'' נביאים אחרונים) som hovedsageligt består af profetiske skrifter i form af [[poesi]].
'''Nevi'im''' ([[Hebraisk (sprog)|hebr.]] נביאים), eller [[Dansk (sprog)|dansk]] '''Profeterne''', er anden afdeling af de tre overordnede sektioner i den hebraiske bibel, [[Tanakh]]. Afsnittet efterfølger [[Torah]]en (Loven) og efterfølges af [[Ketuvim]] (Skrifterne). Nevi'im er traditionelt inddelt i to dele: De tidlige profeter (''Nevi'im Rishonim'' נביאים ראשונים), som indbefatter [[Josvabogen|Josva-]] og Kongebøgerne, og de sene profeter (''Nevi'im Aharonim'' נביאים אחרונים), som hovedsageligt består af profetiske skrifter i form af [[poesi]].


I jødisk tradition er Samuelsbøgerne, og Kongebøgerne hver især én bog. Derudover bliver de relativt korte tolv profeter regnet som en bog: Tolvprofetbogen. Dermed indeholder Nevi'im otte bøger ud af 24 bøger i Tanakh. I den jødiske liturgi læses uddrag af teksterne offentligt i [[synagoge]]n efter [[torahlæsninger]]ne hver [[sabbat]], og på jødiske festdage.
I jødisk tradition er Samuelsbøgerne og Kongebøgerne hver især én bog. Derudover bliver de relativt korte tolv profeter regnet som en bog: Tolvprofetbogen. Dermed indeholder Nevi'im otte bøger ud af 24 bøger i Tanakh. I den jødiske liturgi læses uddrag af teksterne offentligt i [[synagoge]]n efter [[Toralæsning|torahlæsninger]]ne hver [[sabbat]] og på jødiske festdage.


{{GT-stub}}
{{GT-stub}}

Versionen fra 7. feb. 2009, 19:50

Nevi'im (hebr. נביאים), eller dansk Profeterne, er anden afdeling af de tre overordnede sektioner i den hebraiske bibel, Tanakh. Afsnittet efterfølger Torahen (Loven) og efterfølges af Ketuvim (Skrifterne). Nevi'im er traditionelt inddelt i to dele: De tidlige profeter (Nevi'im Rishonim נביאים ראשונים), som indbefatter Josva- og Kongebøgerne, og de sene profeter (Nevi'im Aharonim נביאים אחרונים), som hovedsageligt består af profetiske skrifter i form af poesi.

I jødisk tradition er Samuelsbøgerne og Kongebøgerne hver især én bog. Derudover bliver de relativt korte tolv profeter regnet som en bog: Tolvprofetbogen. Dermed indeholder Nevi'im otte bøger ud af 24 bøger i Tanakh. I den jødiske liturgi læses uddrag af teksterne offentligt i synagogen efter torahlæsningerne hver sabbat og på jødiske festdage.

BibelSpire
Denne artikel om et emne fra Det Gamle Testamente eller Tanakh er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Religion