Dansk Jernbane-Klub: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
Linje 19: Linje 19:
*[http://www.jernbaneklub.dk/ Dansk Jernbane-Klub]
*[http://www.jernbaneklub.dk/ Dansk Jernbane-Klub]
*Medlemsbladet ''Jernbanen'' 1961-2009. ISSN 3107-0702
*Medlemsbladet ''Jernbanen'' 1961-2009. ISSN 3107-0702

[[Kategori:Jernbane]]

Versionen fra 8. feb. 2009, 11:44

Dansk Jernbane-Klub er Danmarks største forening for jernbane-interesserede. Klubben tæller (2008) ca. 2.800 medlemmer, der modtager foreningens medlemsblad Jernbanen.

Dansk Jernbane-Klub (DJK) blev stiftet i 1961 med ca. 275 medlemmer, og medlemstallet har været støt stigende lige siden da. Ud over at samle jernbane-interesserede landet over har klubben lige siden oprettelsen arbejdet for bevarelse og istandsættelse af historisk jernbanemateriel, der benyttes på klubbens baneforeminger landet over:

Dansk Jernbane-Klubs samling af historisk jernbanemateriel er Danmarks mest omfattende private samling, og klubbens arbejde med at samle køretøjer fra de mange privatbaner, der blev nedlagt i 1960'erne, betyder at der i dag er bevaret et alsidigt udsnit af dansk jernbane-materiel. Dansk Jernbane-Klubs samling supplerer Danmarks Jernbanemuseums, idet Danmarks Jernbanemuseum gennem sin oprindelse i DSB har koncentreret sig næsten udelukkende om statsbanekøretøjer. Privatbanerne, der på højdepunktet udgjorde mere end halvdelen af jernbanernes strækningslængde i Danmark, havde helt andre typer køretøjer, der altså er fyldigt dokumenteret bl. a. af Dansk Jernbane-Klubs bevaringsarbejde.

Klubben har tillige gennem årene dokumenteret jernbanedriften i Danmark gennem en lang række bogudgivelser. Klubben bygger i dag som gennem alle de snart 50 år på medlemmernes frivillige og ulønnede arbejde i alle led af organisationen.

Kilde og ekstern henvisning