Mono (software): Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
8 bytes fjernet ,  for 13 år siden
m
Retter link fra flertydig til specifik artikel; kosmetiske ændringer
m (robot Tilføjer: sk:Mono (platforma))
m (Retter link fra flertydig til specifik artikel; kosmetiske ændringer)
|hjemmeside = [http://www.mono-project.com Mono-Project.com]
}}
'''''Mono''''' er et open source tiltag for at skabe et frit udviklingsmiljø for [[.NET]] udviklere, der ellers er begrænsede i deres valg af operativsystem til [[Windows|Microsoft Windows]]. Mono er designet som en multiplatform applikation og kører på flere unix varianer heriblandt [[Linux]], [[Solaris]] og [[Mac OS X]]. Mono bliver støttet økonomisk af [[Novell]], hvilket har medvirket at Mono er blevet udviklet hurtigere end mange andre open source projekter. Microsoft har brugt [[Ecma International|ECMA]] til at udvikle standarder for .NET og Mono stiler efter en fuldstændig overholdelse af disse. Mange [[.NET]] udviklere betragter mange af de ressourcer Microsoft stiller til rådighed som en del af .NET frameworket og disse features kan Mono med stor sandsynlighed aldrig implementere, og der vil derfor eksistere forskelle mellem de to udviklingsmiljøer, se senere afsnit.
 
Mono er ikke begrænset til et fast antal programmeringssprog. Istedet er det muligt at designe en oversætter fra et givet sprog '''a''' til CLI og tilpasse det i Mono miljøet. På den måde er det muligt at udvikle .NET applikationer i '''a'''. Mono understøtter en større mængde programmeringssprog, se senere.
Mono er, som tidligere nævnt, ikke bundet til en fast række programmeringssprog, men kan understøtte enhver oversætter, der oversætter til IL. Følgende er en liste over de nuværerende understøttede sprog:
 
* [[C_SharpC Sharp|C#]]
* Java
* Boo
274.384

redigeringer

Navigationsmenu