Eminem: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Xqbot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: ms:Eminem
Linje 77: Linje 77:
[[ml:എമിനെം]]
[[ml:എമിനെം]]
[[mn:Эминэм]]
[[mn:Эминэм]]
[[ms:Eminem]]
[[nds:Eminem]]
[[nds:Eminem]]
[[nl:Eminem]]
[[nl:Eminem]]

Versionen fra 17. mar. 2009, 09:12

Eminem i 2005

Eminem (født Marshall Bruce Mathers III 17. oktober 1972 i Kansas City, Missouri, USA) er en amerikansk rapper, der en af de mest populære og kontroversielle i sin samtid.

Han voksede op i Detroit og begyndte at rappe som 14-årig. Efter nogle år deltog han i freestyle-konkurrencer i hele landet, hvor han gjorde det godt, og han blev hurtigt et etableret navn. I 1995 måtte han opgive sit hidtidige kunstnernavn, M & M, pga. af en stridighed om ophavsret med Mars Inc., der producerer chokoladeknapperne M&M's. I stedet blev kunstnernavnet Eminem, der er en fonetisk nedskrivning af hans initialer M.M. (på engelsk M. and M.).

Hans karriere indenfor rapmusikken begyndte, da han fik kontrakt med Aftermath Records i 1997. Det var rapperen og produceren Dr. Dre, der fik øje på ham efter at han fik en andenplads i Los Angeles ved OL-battle og skrev kontrakt med ham. Da albummet The Slim Shady LP blev udgivet i 1999 fik verden øjnene op for ham. Albummet fik tredobbelt platin og gav med sangen Guilty Conscience folk det indtryk, at Dr. Dre var parat til at lade Eminem stå alene.

Eminem fik i 1995 datteren Hailie Jade med Kimberly Anne Mathers. Eminem og Kimberly var gift i perioden 19992001 og igen tre måneder i 2006. I dag bor han sammen med datteren i Los Angeles. Senere opfandt han navnene 50 Cent og Obie Trice, som fik en rap-karriere, takket være Eminem. Eminem har desuden produceret en del musik for andre, deriblandt har han været inde over Obie Trices album 'second round's on me'. I øjeblikket arbejder han på sin nyeste plade, Relapse, som højst sandsynligt udkommmer i løbet af 2009.

Eminem har vundet adskillige priser, herunder en Oscar og flere Grammyer.

Diskografi

Filmografi

Ekstern henvisning

MusikSpire
Denne musikrelaterede biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi