Spring til indhold

Hanne Dahl: Forskelle mellem versioner

214 bytes tilføjet ,  for 13 år siden
kandidatskabelon, fjerner bias/holdninger uden kilde, hverv i EP, bio-detaljer fra hjemmeside
m (afløste Bonde i 2008)
(kandidatskabelon, fjerner bias/holdninger uden kilde, hverv i EP, bio-detaljer fra hjemmeside)
'''Hanne Dahl''' (født 30. august 1970 i Ålborg) er [[præst]] og Europa-Parlamentsmedlem for [[Junibevægelsen]].
'''Hanne Dahl''', præst og dansk politiker ([[Junibevægelsen]] og [[Demokratisk Fornyelse]], født i 1970. Hun er EU-kritiker, men ikke modstander af dansk EU-medlemskab. Især manglen på demokrati og centraliseringen i EU er blandt hendes kritikpunkter.
==Biografi==
[[1998]]-[[2005]] arbejdede Hanne Dahl som frimenighedspræst i Himmerland.
Dahl er delvis vokset op i [[Malaysia]], [[Indonesien]] og [[Singapore]], hvor hun gik på internationale amerikanske skole, blev student fra [[Århus Katedralskole]] 1990 og studerede [[teologi]] på Århus Universitet fra 1991. Hun arbejdede som projektmedarbejder 1999-2002, frimenighedspræst i Himmerland [[1998]]-[[2005]], projektleder 2002-2004, politisk assistent i EU-Parlamentet 2004-2008. Hun var desuden fast kommentator på Weekendavisen 2000-2002 og medlem af bestyrelsen for [[Den frie Lærerskole]] i Ollerup 2002-2004.
 
Hun bor i [[Års]], hvor hun er gift med gift med [[Mogens Ove Madsen]], som er lektor i økonomi ved [[Aalborg Universitet]]. Sammen har de to børn.
Hun indledte sin politiske karriere som Folketingskandidat for partiet [[Demokratisk Fornyelse]] i 1998.
Året efter, i [[1999]] stillede hun op til [[Europa-Parlamentet]] for [[Junibevægelsen]].
Siden år [[2000]] er hun hvert år blevet valgt til JuniBevægelsens landsledelse, hvor hun i en årrække har været medlem af ledelsens politiske Udvalg og talsperson for bevægelsen.
 
==Politik==
Ved Europa Parlaments-valget i [[2004]] blev hun valgt som en af JuniBevægelsens spidskandidater og blev placeret som nummer 2 på opstillingslisten efter bevægelsens veteran [[Jens-Peter Bonde]].
Hanne Dahl var folketingskandidat for [[Demokratisk Fornyelse]] i 1998, kandidat til [[Europa-Parlamentet]] for [[Junibevægelsen]] i 1999, siden [[2000]] medlem af Junibevægelsens landsledelse, politiske udvalg og talsperson for bevægelsen, og formand for Junibevægelsens ledelse fra 2005.
Grundet bevægelsens tilbagegang ved valget i 2004 (der bl.a. skyldtes at [[Danmark]] gik fra 16 til 14 [[mandater]]) rakte denne placering kun til en placering som første suppleant til Parlamentet.
Hun blev valgt som formand for Junibevægelsens ledelse i 2005, og afløste Bonde som ordinært parlamentsmedlem i 2008.
 
Ved [[Europa-Parlamentsvalget 2004]] blev hun førstesuppleant til parlamentet. Hun afløste [[Jens-Peter Bonde]] som parlamentsmedlem, da han fratrådte i 2008.
At hun ikke blev valgt til Europa Parlamentet i denne omgang har dog ikke holdt Hanne Dahl fra at føre politik på europæisk plan. Således blev hun valgt som formand for det europæiske parti [[EUDemokraterne]] ved dets oprettelse.
 
I EU-Parlamentet er hun med-formand for gruppen [[Uafhængighed/Demokrati]] (IND/DEM), næstformandfor delegationen for forbindelserne med Schweiz, Island og Norge og det blandede EØS-parlamentarikerudvalg, medlem af udvalget om konstitutionelle anliggender, stedfortræder i udvalget om miljø, folkesundhed og fødevaresikkerhed, budgetkontroludvalget og udvalget om det [[indre marked]] og forbrugerbeskyttelse. Hun er desuden formand for det europæiske samarbejdsparti [[EUDemokraterne]].
Derudover er Hanne Dahl en flittig EU-debattør og skriver ofte kommentarer og analyser af EU i forskellige danske aviser.
 
Hanne Dahl er gift med [[Mogens Ove Madsen]], som er er aktiv i [[SF]], for hvem han kandiderer til regionsrådet i [[Region Nordjylland]] i 2009.
==Eksterne henvisninger==
*[http://www.hannedahl.eu Hanne Dahls weblog]
*[http://www.europarl.europa.eu/members/public/inOut/viewIncoming.do?language=EN&id=40817 Præsentation hos EU-Parlamentet]
 
{{politikerstub}}
{{Danske kandidater ved Europa-Parlamentsvalget 2009}}
 
[[Kategori:Født i 1970|Dahl, Hanne]]
[[Kategori:Politikere fra Junibevægelsen|Dahl, Hanne]]