Forskel mellem versioner af "Hjælp:Vær dristig"

Spring til navigation Spring til søgning
2.404 bytes fjernet ,  for 12 år siden
m
m (Gendannelse til seneste version ved JAnDbot, fjerner ændringer fra Cena (bidrag))
Som ny skribent her på Wikipedia kan man måske have sine betænkeligheder ved at skrive og redigere for meget, af frygt for at komme til at "ødelægge" noget. Har du sådanne bekymringer, så '''glem dem'''! Pointen med den måde Wikipedia bliver skabt, er netop at vi ''i fællesskab'' får skabt gode, gedigne artikler, selv om den enkelte bidragyder naturligvis ikke kan vide alting. Så kort og godt...:
 
'''DET PETER! kender du peter? det gør vi! spørg oline om råd, til peter.'''
==Vær dristig!==
* Vi, der har været med på Wikipedia i nogen tid, kigger ofte på [[Speciel:Recentchanges|oversigten over de seneste ændringer og tilføjelser]], så hvis du er kommet til at lave noget "rod", vil der som oftest komme nogen og rette op på det. Alene det at bidrage med nye artikler eller ekstra oplysninger i eksisterende artikler er en god ting, og hele idéen med den måde Wikipedia virker på, er jo netop at alle hjælper alle med at stable en god, informativ og brugbar encyklopædi "på benene".
* Skulle det endeligt ske at du kommer til at lave noget slemt roderi, f.eks. uforvarende at slette store dele af en artikel, så er artiklen ikke helt "fortabt" - som du kan se [[Hjælp:Genetablering|her]], kan man med nogle få museklik genskabe en artikel. Dette er også nyttigt i de tilfælde hvor en "ballademager" kommer og bevidst spolerer en artikel (hvilket desværre forekommer).
* I [[Wikipedia:Stilmanual|stilmanualen]] står der en masse ting om hvordan bestemte ting bør skrives og stilles op. Som nybegynder skal du ikke hænge dig for meget i det alt sammen - hvis du har bidraget med en i øvrigt glimrende artikel, der måske ikke helt følger disse retningslinier til punkt og prikke, kommer der utvivlsomt andre skribenter der i forvejen er "godt inde i" retningslinierne og retter din artikel til så den følger dem.
* Selv om du ved en god del, men ikke alt, om et bestemt emne, så skriv bare en artikel om det alligevel. Vær ikke bleg for at skrive "redaktionelle noter", enten direkte i artiklen eller på [[Hjælp:Diskussionssider|artiklens diskussionsside]], som f.eks. "Her kan tilføjes mere om ...". Andre skribenter får hurtigt øje på det, og hvis de kan bidrage, gør de det. På den måde får vi i fællesskab en noget nær perfekt artikel ud af det.
* Vær ikke bange for at såre nogen ved at lave om i det de har skrevet - når du redigerer en artikel, vil du se teksten "''Hvis du ikke ønsker at din tekst skal udsættes for nådesløse redigeringer og at den kan blive kopieret efter forgodtbefindende, så skal du ikke placere den her.''". Så hvis de mennesker der har skrevet en artikel, ikke brød sig om at andre kommer og retter i det de har skrevet, er Wikipedia nok ikke noget for dem!
* Stavefejl, uheldige eller upræcise formuleringer skal du ikke tøve med at "gå i kødet på". Vi tilstræber netop at artiklerne er fri for stavefejl, og er så lette at forstå og så "klare i mælet" som muligt.
 
==... men ikke ubesindig==
3

redigeringer

Navigationsmenu