Skovskolen: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
Ingen ændring i størrelsen ,  for 13 år siden
ingen redigeringsopsummering
(Ny side: '''Skovskolen''' i Nødebo er en afdeling under Skov & Landskab ved Københavns Universitet. Da Skovskolen blev oprettet i 1948, var det som en selvstændig uddannelsesinstitution…)
 
No edit summary
Skovskolen gik i begyndelsen under navnet Skovarbejderskolen og fik til huse i gamle træbarakker ved Kagerup i Nordsjælland. På kurser af fire ugers varighed lærte eleverne, der ofte havde mange års erfaring med arbejde i skoven, at håndtere den nye tids teknologi.
 
Siden har Skovskolen gennemgået en rivende udvikling. I 1963 flyttede Skovskolen til den nuværende lokalitet i Nødebo og over årene er skolen vokset, så den i dag uddanner både naturvejledere, skov- og naturteknikere og [[skovSkov- og landskabsingeniørLandskabsingeniør]]er. Derudover står Skovskolen for efteruddannelsesaktiviteter for hele skovsektoren, ligesom den lægger lokaler til kurser og konferencer for det private erhvervsliv.
 
Hovedbygningen er den gamle, stråtækte skovridergård Skovfryd, mens de øvrige bygninger på Skovskolen løbende er blevet opført i harmoni med den omgivende skov. De mange lave bebyggelser giver Skovskolen et præg af landsby, hvor der altid er et travlt og venligt miljø.
Anonym bruger

Navigationsmenu