Letgallen: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
SilvonenBot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: be:Латгалія
m wiki
Linje 1: Linje 1:
'''Letgallen''' ([[letgallisk]]: ''Latgola'', {{Lang-lv|Latgale}}) er den østligst beliggende af Letlands fire nuværende regioner.
'''Letgallen''' ([[letgallisk]]: ''Latgola'', {{Lang-lv|Latgale}}) er den østligst beliggende af [[Letland]]s fire nuværende regioner.
I Letlands første republik før 2. verdenskrig var letgallisk regions og forvaltningssproget i Letgallen. Sproget tales stadig af ca. 150.000 mennesker, men der bliver ikke undervist i det i skolerne i regionen.
I Letlands første republik før [[2. verdenskrig]] var letgallisk regions og forvaltningssproget i Letgallen. Sproget tales stadig af ca. 150.000 mennesker, men der bliver ikke undervist i det i skolerne i regionen.
De største byer i Letgallen er [[Daugavpils]] og [[Rēzekne]].
De største byer i Letgallen er [[Daugavpils]] og [[Rēzekne]].



Versionen fra 26. apr. 2009, 10:29

Letgallen (letgallisk: Latgola, lettisk: Latgale) er den østligst beliggende af Letlands fire nuværende regioner. I Letlands første republik før 2. verdenskrig var letgallisk regions og forvaltningssproget i Letgallen. Sproget tales stadig af ca. 150.000 mennesker, men der bliver ikke undervist i det i skolerne i regionen. De største byer i Letgallen er Daugavpils og Rēzekne.

Se også


Lettisk geografiSpire
Denne artikel om lettisk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi