Skjoldhøjkollegiet: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
lille udvidelse
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
[[Billede:Skjoldhoejkollegiet.JPG|thumb|250px|right|Skjoldhøjkollegiet, 3. november 2006]]
[[Billede:Skjoldhoejkollegiet.JPG|thumb|250px|right|Skjoldhøjkollegiet, 3. november 2006]]


'''Skjoldhøjkollegiet''' er et stort [[kollegium]] med plads til omkring 1.000 beboere beliggende i [[Brabrand]] i det vestlige [[Århus]]. Udover beboelse rummer kollegiet en [[LokalBrugsen|brugs]], en [[Bar (udskænkningslokale)|bar]] for kollegiets beboere, en [[børnehave]] og en [[vuggestue]] (der dog ikke er forbeholdt kollegiets beboere) samt en del forskellige aktivitetsrum (musikrum, træningslokaler mm.). Kollegiet blev opført i perioden [[1970]]-[[1973|73]] og er projekteret af [[Knud Blach Petersen]] sammen med [[Knud Friis]].<ref>[http://www.kulturarv.dk/kid/VisWeilbach.do?kunstnerId=8509&wsektion=biografi Kunstindeks Danmark & Weilbachs kunstnerleksikon]</ref>
'''Skjoldhøjkollegiet''' er Danmarks næststørste [[kollegium]] med plads til ca. 1.000 beboere. Skjoldhøjkollegiet er beliggende i [[Brabrand]] i det vestlige [[Århus]]. Skjoldhøjkollegiet er et af de få kollegier i Århus hvor dyr er tilladt, og med sine grønne områder og nærliggende [[hundeskov]], er der også mange der vælger skjoldhøjkollegiet af denne grund. Udover beboelse rummer kollegiet en [[LokalBrugsen|brugs]], en [[Bar (udskænkningslokale)|bar]] for kollegiets beboere, en sauna, en [[børnehave]] og en [[vuggestue]] (der dog ikke er forbeholdt kollegiets beboere) samt en hel del aktivitetsrum og aktivitetsforeninger herunder en fitnessklub (Skjoldpower), en poolklub, en fodboldklub (F.C. Skjoldhøgene), et Musikrum samt en historisk koncertscene, her startede Tv2 i sin tid karrieren, og meget mere..

'''Busforbindelser'''

Skjoldhøj kollegiet har 3 nærliggende busforbindelse nr 15 der kører forbi [[Handelshøjskolen]] i Århus, samt nr 90 og nr. 14 der begge kører til Handelshøjskolen og [[Århus Universitet]]. Nr. 90 er en B-A rute der med meget få stop kører direkte til uddannelsesstederne.

'''Drift, værelser og udlejning'''

Skjoldhøjkollegiet er et Selvejene Kollegium, hvis drift administration varetages af [[Kollegie Kontoret]] i Århus. Det er herigennem udlejningen af de ca. 800 lejligheder og værelser foregår. På skjoldhøj er der 5 forskellige boligtyper, opgangsværelse med eget toilet, opgangsværelse med fælles toilet (3 pers. pr. toilet), eget værelse, stor lejlighed til familier samt forskellige typer af dupletter. Så der er masser af forskellige muligheder. Traditionelt set er opgange den klassiske kollegieoplevelse, og fællesskabet på en 12 pers. opgang er også en god måde at flytte til en ny by, og få et nyt netværk.

''' Beboer demokratiet på Skjoldhøjkollegiet'''

Skjoldhøjkollegiet er i det daglige styret af [[Beboerrådet]], som håndterer store og små beslutninger og problemstillinger, nedsat af beboerrådet er et klageudvalg der håndterer brud på husordenen (der naturligvis er fæstet i lejeloven), klageudvalget mægler og håndhæver [[husordenen]].
Over beboerrådet er beboermødet, der afholdes den første onsdag i hver måned, her har beboerne mulighed for at stille spørgsmål, involvere sig i kollegiets drift, og tage forslag op til debat. Kollegiet overordnede linje styres af Skjoldhøjkollegiets bestyrelse, der består af repræsentanter fra Beboerrådet, Studiestederne og Kollegiekontoret.
Der afholdes årligt valg til beboerrådet, og medlemmerne af beboerråder (BR) vælges til en periode på 2 år.

'''Arkitektur og historie'''

Kollegiet blev opført i perioden [[1970]]-[[1973|73]] og er projekteret af [[Knud Blach Petersen]] sammen med [[Knud Friis]].<ref>[http://www.kulturarv.dk/kid/VisWeilbach.do?kunstnerId=8509&wsektion=biografi Kunstindeks Danmark & Weilbachs kunstnerleksikon]</ref>




==Ekstern henvisning==
==Ekstern henvisning==
[http://www.skjoldhoej.dk Kollegiets egen hjemmeside]
[http://www.skjoldhoej.dk Skjoldhøj Kollegiets hjemmeside]


[http://forum.skjoldhoej.dk Skjoldhøj Kollegiet forum, her kan stilles spørgsmål til de nuværende beboerne]
== Note ==
== Note ==
{{Reflist}}
{{Reflist}}

Versionen fra 27. apr. 2009, 11:05

Skjoldhøjkollegiet, 3. november 2006

Skjoldhøjkollegiet er Danmarks næststørste kollegium med plads til ca. 1.000 beboere. Skjoldhøjkollegiet er beliggende i Brabrand i det vestlige Århus. Skjoldhøjkollegiet er et af de få kollegier i Århus hvor dyr er tilladt, og med sine grønne områder og nærliggende hundeskov, er der også mange der vælger skjoldhøjkollegiet af denne grund. Udover beboelse rummer kollegiet en brugs, en bar for kollegiets beboere, en sauna, en børnehave og en vuggestue (der dog ikke er forbeholdt kollegiets beboere) samt en hel del aktivitetsrum og aktivitetsforeninger herunder en fitnessklub (Skjoldpower), en poolklub, en fodboldklub (F.C. Skjoldhøgene), et Musikrum samt en historisk koncertscene, her startede Tv2 i sin tid karrieren, og meget mere..

Busforbindelser

Skjoldhøj kollegiet har 3 nærliggende busforbindelse nr 15 der kører forbi Handelshøjskolen i Århus, samt nr 90 og nr. 14 der begge kører til Handelshøjskolen og Århus Universitet. Nr. 90 er en B-A rute der med meget få stop kører direkte til uddannelsesstederne.

Drift, værelser og udlejning

Skjoldhøjkollegiet er et Selvejene Kollegium, hvis drift administration varetages af Kollegie Kontoret i Århus. Det er herigennem udlejningen af de ca. 800 lejligheder og værelser foregår. På skjoldhøj er der 5 forskellige boligtyper, opgangsværelse med eget toilet, opgangsværelse med fælles toilet (3 pers. pr. toilet), eget værelse, stor lejlighed til familier samt forskellige typer af dupletter. Så der er masser af forskellige muligheder. Traditionelt set er opgange den klassiske kollegieoplevelse, og fællesskabet på en 12 pers. opgang er også en god måde at flytte til en ny by, og få et nyt netværk.

Beboer demokratiet på Skjoldhøjkollegiet

Skjoldhøjkollegiet er i det daglige styret af Beboerrådet, som håndterer store og små beslutninger og problemstillinger, nedsat af beboerrådet er et klageudvalg der håndterer brud på husordenen (der naturligvis er fæstet i lejeloven), klageudvalget mægler og håndhæver husordenen. Over beboerrådet er beboermødet, der afholdes den første onsdag i hver måned, her har beboerne mulighed for at stille spørgsmål, involvere sig i kollegiets drift, og tage forslag op til debat. Kollegiet overordnede linje styres af Skjoldhøjkollegiets bestyrelse, der består af repræsentanter fra Beboerrådet, Studiestederne og Kollegiekontoret. Der afholdes årligt valg til beboerrådet, og medlemmerne af beboerråder (BR) vælges til en periode på 2 år.

Arkitektur og historie

Kollegiet blev opført i perioden 1970-73 og er projekteret af Knud Blach Petersen sammen med Knud Friis.[1]


Ekstern henvisning

Skjoldhøj Kollegiets hjemmeside

Skjoldhøj Kollegiet forum, her kan stilles spørgsmål til de nuværende beboerne

Note

56°10′9.58″N 10°6′56.38″Ø / 56.1693278°N 10.1156611°Ø / 56.1693278; 10.1156611