Rejsebureau: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
mNo edit summary
m nyt rejsebureau
Linje 17: Linje 17:
* [[Flybillet.dk]]
* [[Flybillet.dk]]
* [[FolkeFerie.dk]]
* [[FolkeFerie.dk]]
* [[GolfBureauet]]
* [[Jysk Rejsebureau]]
* [[Jysk Rejsebureau]]
* [[Kilroy Travels]]
* [[Kilroy Travels]]

Versionen fra 3. maj 2009, 20:27

Et rejsebureau er en erhvervsvirksomhed, som sælger rejserelaterede produkter og tjenesteydelser, herunder flybilletter, hotelovernatninger, aktiviteter på destinationen, forskellige former for pakkerejser, skræddersyede rejser, busrejser, krydstogtrejser, m.m. For at opfattes som et rejsebureau i juridisk forstand skal virksomheden arrangere min. 2 af følgende 3 services: transport, indkvartering eller aktiviteter på destinationen.

Et rejsebureau kan fungere som videreformidler af produkter, som udelukkende sælges på vegne af andre (luftfartsselskaber, hoteller, videreforhandling af færdigpakkede rejser, charterrejser, etc.), eller rejsebureauet kan fungere som selvstændig turoperatør, der selv sammensætter de færdige rejser af delkomponenter i henhold til en aftale mellem rejsebureauet (i overensstemmelse med dets funktion som turoperatør) og kunden. Visse rejsebureauer har en særlig afdeling, der betjener erhvervskunder. Rejsebureauer arrangerer oftest ferier udenfor værtslandet, men selskaber som arrangerer f.eks. camping i Danmark opfattes også som rejsebureauer.

Mest kendt er nok charterrejsebureauerne, såsom Spies Rejser, Tjæreborg Rejser og Skibby Rejser (sammensluttet i MyTravel). Disse selskaber arrangerer typisk sol- eller skiferier, men også i mindre grad storbyferier. Skal der arrangeres andre typer ferie, f.eks. actionferie, grupperejser, polterabendrejser eller backpacker-ture, findes der også selskaber, som arrangerer dette. Af mere kendte grupperejsebureauer er Kilroy Travels. Der findes efterhånden også mange online bureauer, bl.a findes der mange med online bestilling af Skirejser.

Liste over rejsebureauer

Herunder findes en liste over større danske rejsebureauer, både charter- og grupperejser, i alfabetisk rækkefølge (listen er ikke udtømmende):

SamfundSpire
Denne samfundsartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.