Alliancen af Liberale og Demokrater for Europa: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Bot: Kosmetiske ændringer
Linje 35: Linje 35:
*[[Anne E. Jensen]] ([[Venstre]])
*[[Anne E. Jensen]] ([[Venstre]])
*[[Karin Riis-Jørgensen]] ([[Venstre]])
*[[Karin Riis-Jørgensen]] ([[Venstre]])
*[[Anders Samuelsen]] ([[Ny Alliance]])
*[[Johannes Lebech]] ([[Det Radikale Venstre]])

== External links ==
== External links ==
* [http://www.alde.eu/ Alliance of Liberals and Democrats for Europe]
* [http://www.alde.eu/ Alliance of Liberals and Democrats for Europe]

Versionen fra 6. maj 2009, 12:34

Gruppen Alliancen af Liberale og Demokrater for Europa (på fransk: Alliance des Démocrates et des Libéraux pour l'Europe) er en alliance mellem to europæiske politiske partier, nemlig Det Europæiske Liberale og Demokratiske Parti (ELDR) og Det Europæiske Demokratiske Parti (EDP). Det er den tredjestørste politiske gruppe i Europa-Parlamentet med 101 medlemmer fordelt på 22 lande. ALDE er også repræsenteret i Regionsudvalget, Europarådets Parlamentariske Forsamling og NATO's Parlamentariske Forsamling.

ALDE i Europa-Parlamentet

Stiftelse

På mødet i Det Europæiske Liberale og Demokratiske Partis parlamentariske gruppe, som fandt sted i Bruxelles den 13. juli 2004, vedtog man en henstilling om at oprette en ny gruppe sammen med medlemmer af Europa-Parlamentet fra Det Europæiske Demokratiske Parti, der var grundlagt af François Bayrous UDF, Arbejderpartiet i Litauen og det italienske La Margherita. De to europæiske politiske partier er fortsat separate partier uden for Europa-Parlamentet. Den oprindelige gruppe bestod af 88 medlemmer. På ALDE-Gruppens stiftelsesmøde, som fandt sted umiddelbart efter ELDR-mødet, blev medlem af Europa-Parlamentet for det britiske Liberale Demokratiske Parti Graham Watson valgt til gruppeleder. Man vedtog også et 10-punktsprogram for Europa.


Program

ALDE går ind for en åben og fremadskuende tilgang til EU-politik med vægt på personlig frihed, en fri og dynamisk virksomhedskultur, økonomisk og social solidaritet og bekymring for miljøets fremtid samt respekt og tolerance over for kulturel, religiøs og sproglig mangfoldighed. Deres vision for EU er et Europa, som rækker hånden ud mod alle europæiske lande, og som overholder principperne om demokrati, retsstat, menneskerettigheder og markedsøkonomi. De arbejder på at fremme bæredygtig økonomisk vækst, som fører til flere og bedre job, et større udvalg for forbrugeren og bedre vilkår for virksomhederne og iværksætterkulturen. De kæmper for frihed, sikkerhed og retfærdighed for alle europæiske borgere, forsvarer menneskerettighederne og modsætter sig alle former for forskelsbehandling med det formål at fremme fred, retfærdighed og stabilitet i verden og dermed nedbringe fattigdommen, og de samarbejder gennem internationale institutioner. De støtter reformen af EU's institutioner, så Europa bliver mere forståeligt, gennemsigtigt, lydhørt og ansvarligt over for borgerne.


10-punktsprogrammet for Europa

  1. Fremme fred gennem en Union i den føderale tradition
  2. Gøre EU til en global aktør, der udfylder kløften mellem den økonomiske og den politiske dimension
  3. Åbne og demokratisere EU
  4. Garantere alle europæiske borgeres grundlæggende rettigheder
  5. Fremme uddannelse på alle planer
  6. Styrke den økonomiske styring efter euroens indførelse
  7. Udrydde svig og unødigt bureaukrati
  8. Gøre Europa til verdens førende inden for miljøbeskyttelse
  9. Sørge for, at globaliseringen er til fordel for alle
  10. Sikre fuld anerkendelse og styrkelse af Europas regioners rolle


De danske medlemmer af ALDE er:

External links