Chanel: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
+tekst, +infobox,
DumZiBoT (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: uk:Chanel
Linje 45: Linje 45:
[[ru:Chanel]]
[[ru:Chanel]]
[[sv:Chanel]]
[[sv:Chanel]]
[[uk:Chanel]]
[[vi:Chanel]]
[[vi:Chanel]]
[[zh:香奈儿]]
[[zh:香奈儿]]

Versionen fra 8. maj 2009, 07:10

Chanel
Virksomhedsinformation
Selskabsform Privatejet
Branche Mode
Grundlagt Frankrig
Hovedsæde 135, Avenue Charles de Gaulle 92521 Neuilly-sur-Seine Cedex, Paris, Frankrig
Nøglepersoner

Gabrielle "Coco" Chanel (grundlægger)
Alain Wertheimer, medejer

Gerard Wertheimer, medejer
Karl Lagerfeld, hoveddesigner
Eksterne henvisninger
www.chanel.com

Chanel, eller mere formelt Huset Chanel er et parisisk modehus i Frankrig grundlagt af Coco Chanel (f. 1883 - d. 1971). Med specialer i luksuriøse ting (Haute couture, håndtasker, parfumer og andet kosmetisk m.m.) er Chanel blevet et af de mest genkendte mærker i luksus og haute couture-mode. Ifølge magasinet Forbes, er det privatejede House of Chanel ejet i fællesskab er Alain Wertheimer og Gerard Wertheimer, som er børnebørn af den tidlige (1924) Chanelpartner Pierre Wertheimer.

Hovedkonkurrenterne til la Maison de Chanel inkluderer Christian Dior og LVMH (Moët Hennessy/Louis Vuitton). Firmaet har mange højtbetalende berømtheder som talspersoner, inklusiv Catherine Deneuve (talsperson for Chanel No. 5 i 1970'erne), Nicole Kidman (tidlige 2000'erne Chanel No. 5 talsperson), Audrey Tautou (i øjeblikket talsperson for Chanel No. 5) og den mest berømte; Marilyn Monroe (talsperson for 1950'ernes Chanel No. 5), som fik taget billeder, hvor hun drypper Chanel No. 5 over sig selv. Dette billede er i sandhed det mest kendte af al Chanels reklamering, og er fortsat et af de mest populære reklamefotoer i hele marketingets historie.

Links

Wikimedia Commons har medier relateret til:
FirmaSpire
Denne artikel om et firma eller en virksomhed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.