Upload og download: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved Rei-bot, fjerner ændringer fra 87.48.107.14 (bidrag)
m Linkret til computerspil
Linje 6: Linje 6:
Når der f.eks. i [[MSN Messenger]] bliver sendt [[Fil (dataobjekt)|fil]]er til venner og bekendte, uploades filen fra brugeren, der sender filen og downloades af brugeren, den sendes til.
Når der f.eks. i [[MSN Messenger]] bliver sendt [[Fil (dataobjekt)|fil]]er til venner og bekendte, uploades filen fra brugeren, der sender filen og downloades af brugeren, den sendes til.


Upload bruges også i forbindelse med [[multiplayer]]spil, som sender data til [[klient]]en. F.eks. det verdenskendte [[spil]] [[Counter-Strike]], har en række [[spiller]]e, som indsættes i banerne (eng. ''levels''). Hver klient sender(uploader) spillernes placeringer/handlinger i banen til serveren, så serveren hele tiden ved, hvor spillerne er og kan fortælle andre klienter, hvor spillerne er placeret (klienterne downloader placeringerne).
Upload bruges også i forbindelse med [[multiplayer]]spil, som sender data til [[klient]]en. F.eks. det verdenskendte [[computerspil]] [[Counter-Strike]], har en række [[spiller]]e, som indsættes i banerne (eng. ''levels''). Hver klient sender(uploader) spillernes placeringer/handlinger i banen til serveren, så serveren hele tiden ved, hvor spillerne er og kan fortælle andre klienter, hvor spillerne er placeret (klienterne downloader placeringerne).


==Kilder/henvisninger==
==Kilder/henvisninger==

Versionen fra 10. jun. 2009, 15:32

Download (også hente) er at overføre en eller flere filer via et datanet fra én maskine, fx en server eller en anden, fjern maskine, til den lokale maskine.

Eksempel på brug: Når maskinen er færdig med at downloade, ligger Acrobat Reader® på maskinen i en pakket version. [Forbrugerstyrelsen]

Upload (også sende) finder sted, når data flyttes fra f.eks. en lokal computer til en serverInternettet. Når der f.eks. i MSN Messenger bliver sendt filer til venner og bekendte, uploades filen fra brugeren, der sender filen og downloades af brugeren, den sendes til.

Upload bruges også i forbindelse med multiplayerspil, som sender data til klienten. F.eks. det verdenskendte computerspil Counter-Strike, har en række spillere, som indsættes i banerne (eng. levels). Hver klient sender(uploader) spillernes placeringer/handlinger i banen til serveren, så serveren hele tiden ved, hvor spillerne er og kan fortælle andre klienter, hvor spillerne er placeret (klienterne downloader placeringerne).

Kilder/henvisninger