Forskel mellem versioner af "Warwick Davis"

Spring til navigation Spring til søgning
4 bytes fjernet ,  for 12 år siden
m
Robot: Ændrer Kategori:Engelske skuespillere; kosmetiske ændringer
m (Gendannelse til seneste version ved Got-fan, fjerner ændringer fra Broadbot (bidrag))
m (Robot: Ændrer Kategori:Engelske skuespillere; kosmetiske ændringer)
[[BilledeFil:Warwick_Davis,_2006.jpg|thumb|Warwick Davis på Norwich Sci-Fi Film, Toy, and Collectors' Fair i 2006]]
'''Warwick Davis''' (født [[3. februar]] [[1970]] i [[Epsom]], [[Surrey]], [[England]]) er en [[England|engelsk]] skuespiller som er omtrent en meter høj. Han er mest kendt som den lille figur i ''[[Willow]]'', [[Professor Flitwick]] i ''[[Harry Potter]]''-filmene og en morderisk [[nisse]] i skrækfilmene ''[[Leprechaun]]''.
 
== Biografi ==
Som hans officielle internetside fortæller, blev Davis skuespiller af ren tilfældighed. Da han var 11 [[år]] gammel (i [[1981]]) hørte hans bedstemor en radioreklame som ønskede personer som var 4 [[fod (måleenhed)|fod]] eller kortere til ''[[Star Wars Episode VI: Jediridderen vender tilbage]]''. Siden hun vidste at han var en stor fan af ''[[Star Wars]]''-filmene, var dette en drøm som gik i opfyldelse. Han skulle oprindeligt være en statist, men da [[Kenny Baker]], som oprindelig skulle være [[Wicket W. Warrick]], blev syg, udplukkede [[George Lucas]] Davis som den nye Wicket efter at have set hvordan Davis opførte sig som [[Ewok]]. Davis baserede sine Ewok-bevægelser på hvordan hans hund bevægede sig, og tiltede hovedet fra side til side når han så noget mærkeligt. Et lille kendt faktum er at under produktionen af filmen, gjorde Davis sin egen film som Wicket, en "håndokumentar", såkaldt «mockumentary», som han lage ved hjælp af assistentregissøren af ''Return of the Jedi'', [[David Tomblin]]. Den ulanserde film var et fiktivt syn på hans valg om at blive skuespiller og at optrede i filmen, og hans transformation til Wicket the Ewok. Davis var så talentfuld som Wicket at han gentog rollen i TV-filmene ''Caravan of Courage: An Ewok Adventure'' og ''Ewoks: The Battle for Endor''. I [[1985]] arbejdede han sammen med [[David Bowie]] i filmen ''[[Labyrinth]]''.
 
Efter dette fik han tre roller i ''[[Star Wars Episode I: Den skjulte trussel]]'', som [[Weazel]], en kortspiller som sidder ved siden af Watto på Podracet, [[Wald]], som var Anakins kompis fra [[Rodian]], og [[Yoda]] i scenerne der han gik.
 
Siden er Davis blevet kendt for rollen som "[[professor Flitwick]]" i ''[[Harry Potter]]''-filmene. Han havde også rollen som [[gnom|gnomen]]en i [[Flirgott]] i den første film, ''[[Harry Potter og De Vises Sten (film)|Harry Potter og De Vises Sten]]''. I ''[[Harry Potter og Flammernes Pokal (film)|Harry Potter og Flammernes Pokal]] fik han igen rollen som Flitwick.
 
I ''[[Haikerens guide til galaksen (film)|Haikerens guide til galaksen]]'' havde han rollen som [[Marvin the Paranoid Android]].
 
== Filmografi ==
* '' [[Narnia: Prins Caspian (film)| Narnia: Prins Caspian]]
* ''[[Small Town Folk]]'' (2006)
* ''[[Agent One-Half]]'' (2005)
* ''The New Adventures of Pinocchio'' (1999)
* ''[[Star Wars Episode I: Den skjulte trussel]]'' (1999)
* ''A Very Unlucky Leprechaun'' (1998)
* ''[[Prince Valiant]]'' (1997)
* ''Leprechaun 4: In Space'' (1996)
* ''Leprechaun 3'' (1995)
* ''Leprechaun 2'' (1994)
* ''Leprechaun'' (1993)
* ''[[Willow]]'' (1988)
* ''The Princess and the Dwarf'' (1986)
* ''[[Labyrinth]]'' (1986)
* ''[[Ewoks: The Battle for Endor]]'' (1985)
* ''[[Caravan of Courage: An Ewok Adventure]]'' (1984)
* ''[[Star Wars Episode VI: Return of the Jedi]]'' (1983)
* ''[[Return of the Ewok]]'' (1982) (ulansert film)
 
== Eksterne henvisninger ==
*{{imdb navn|id=0001116|navn=Warwick Davis}}
*[http://www.warwickdavis.co.uk/ Offisiell nettside]
 
{{DEFAULTSORT:Davis, Warwick}}
 
[[Kategori:Født i 1970]]
[[Kategori:EngelskeSkuespillere skuespillerefra England]]
[[Kategori:Harry Potter-skuespillere]]
[[Kategori:Narnia-skuespillere]]
242.767

redigeringer

Navigationsmenu