Spring til indhold

Næstved Løve Apotek: Forskelle mellem versioner

11 bytes tilføjet ,  for 13 år siden
ingen redigeringsopsummering
No edit summary
No edit summary
I 1853 blev apoteket ombygget. Arbejdet udførtes med den kendte [[arkitekt]] [[Michael Gottlieb Bindesbøll]], som bedst huskes for sit hovedværk; [[Thorvaldsens Museum]].
Løve Apotekets nye hovedbygning må have vakt megen begejstring, siden Bindesbøll efterfølgende fik lov at opføre rådhuset på Hjultorv (det nuværende ting- og arresthus).
Fra ombygningen i [[1853]] stammer ligeledes apotekets smukke glasloft, med de otte håndmalede lægeplanter, som stadig kan ses i apotekets publikumsrum.
I 1951 afsluttedes en gennemgribende ombygning af apoteket, med [[Orla Dietz]] som [[arkitekt]]. Det var ved denne ombygning, at Bindesbølls oprindelige facade blev ændret, og at apoteket fik sin nuværende facade, beklædt med sandsten nederst og pudset foroven.
I denne periode blev grundlaget for en omfattende produktion af [[lægemidler]] til [[Næstved Centralsygehus]] skabt, hvilket fik stor betydning for Næstved Løve Apotek de følgende årtier og som gjorde apoteket til et af Danmarks største produktionsapoteker i perioden.
I 1977 overtager Preben Rejnhold Jørgensen bevillingen til Næstved Løve Apotek. Produktionen af lægemidler havde sidst i [[1970’erne]] nået et omfang, der gav pladsproblemer i den gamle apotekergård, idet apoteket nu leverede sterile infusionsvæsker til sygehuse[[sygehus]]e i hele [[Danmark]]. Som følge deraf opførte Preben Rejnhold Jørgensen en stor sterilfabrik i Holsted Park, som blev indviet i [[1981]] og havde op til 65 ansatte.
Som følge af en ændring af [[apotekerloven]] i [[1984]], stoppede Næstved Løve Apoteks egenproduktion af [[lægemidler]]. Ligeledes som følge af lovændringen blev sterilfabrikken afhændet til [[DAK-laboratoriet]] (senere [[Nycomed]]) omkring 1990.
 
===Apoteket idag===
Bevillingen til Næstved Løve Apotek indehaves i dag af Jacob Hjelme, som overtog apoteket i 2006.
80

redigeringer