Forskel mellem versioner af "Piero di Lorenzo de' Medici"

Spring til navigation Spring til søgning
ingen redigeringsopsummering
Piero fik overdraget myndigheden som leder i Firenze i [[1492]]. To år senere ([[1494]]), gjorde [[Charles 7. af Frankrig]] indtog i Italien med en stor militærstyrke og gjorde krav på den [[Napoli|napolitanske]] trone. Charles 7. var blevet fristet af [[Ludovico Sforza, il Moro]], forhenværende regent i [[Milano]], som på den måde kunne afsætte sin nevø [[Gian Galeazzo Sforza]] og i stedet indsætte ham som Hertug.
 
Efter at have afgjort nogle sager i Milan, bevægede Charles VII7. mod Napoli. Han måtte drage gennem Toscana samt lade nogle tropper tilbage her for at sikre kommunikationen med Milan under felttoget. Piero forsøgte at forblive neutral, men det var i Charles VIIs7.'s øjne uacceptabelt som planlagde at invadere Toscana. Piero forsøgte at gøre modstand, men kunne ikke hente megen hjælp i Firenze. Firenze led under [[Girolamo Savonarolas]] indflydelse, selv hans fætre flygtede fra byen og Charles VIIs7.'s tropper.
 
Piero opgav hurtigt da Charles VIIs tropper nærmede sig byen og gav Charles VII7. alt hvad han forlangte uden at prøve at forhandle betingelserne. Den medfølgende utilfredshed blandt byens borgere førte til at Medici familien måtte flygte. [[Palazzo familien]] blev plyndret, både form og indhold af [[Republikken Firenze]] blev genindført og familien blev officielt dømt i eksil for derefter at bosætte sig rundt om i de italienske stater og Europa.
 
I 1503, mens spanien og frankrig fortsatte deres kamp i Italien om herredømmet i Napoli, druknede Piero i [[Garigliano floden]] da han forsøgte at flygte efter kampen, som franskmændene (med hvem han var allieret) tabte.
185

redigeringer

Navigationsmenu