Forskel mellem versioner af "Dansk indfødsret"

Spring til navigation Spring til søgning
4 bytes tilføjet ,  for 12 år siden
link
m (Fjerner : fra overskrifter; kosmetiske ændringer)
(link)
Da [[Grønland]] og [[Færøerne]] er en del af det danske rige under [[rigsfællesskabet]], er befolkningen ligestillet med etniske danskere, og har derved automatisk dansk indfødsret.
 
Andre personer kan kun få dansk indfødsret "ved lov", som foreskrevet i Grundloven. Det kaldes også erhvervelse af dansk indfødsret ved ''[[naturalisation]]'', hvilket indebærer at [[Folketinget]] vedtager en '''Lov om indfødsrets meddelelse''', hvorved de i loven opregnede personer meddeles dansk statsborgerskab. Hvis den, der erhverver dansk indfødsret ved lov, har børn, der er under 18 år gamle, får de også dansk indfødsret; men de nævnes ikke i loven.
 
Der er en række forudsætninger, der skal opfyldes for at blive optaget på listen i Lov om indfødsrets meddelelse. Det omhandler bl.a. varighed af ophold i Danmark, danskkundskaber, afgivelse af udenlandsk statsborgerskab, tidligere straf og gæld til det offentlige. De nærmere bestemmelser findes i [http://www.retsinfo.dk/_GETDOC_/ACCN/C20020005510-REGL Cirkulære nr 55 af 12/06/2002].

Navigationsmenu