Forskel mellem versioner af "Lady Jane Grey"

Spring til navigation Spring til søgning
1 byte tilføjet ,  for 12 år siden
ret
(ret)
Til en besøgende, Cambridge Scholar Roger Ascham, vejleder til Lady Elizabeth, sagde hun:
Når jeg er i tilstedeværelse af enten min fader eller min moder, om jeg taler, holder tavshed, sidder, står eller går, spiser, drikker, er glad eller trist, om jeg så kan sy, om jeg så spiller, danser, eller gør noget andet, må jeg skal gøre det så perfekt som Gud har gjort verden; ellers er jeg så hårdt truet, at jeg synes jeg selv er i helvede.
I 1546, da Jane var bare 10 år gammel, blev hun sendt til at leve sammen med den 35-årige Katherine Parr, som var gift med kong Henry VIII i 1543. Dronning Katherine var en varm og kærlig kvinde, der tog den unge Jane under sine vingevinger. Jane, der aldrig havde oplevet nogen demonstration af kærlighed fra hendes egen mor, solede sig i de varme følelser hun modtog fra hendes tante Katherine og blomstrede til en fin ung kvinde. Hun lærte også hendes kongelige fætre og kusiner, Edward, Mary, og Elizabeth at kende.
Efter at kong Henry VIII døde, blev Catherine Parr gift med Thomas Seymour, Baron Seymour af Sudeley. Desværre, døde Catherine kort efter fødslen af hendes eneste barn, Mary Seymour, og derfor bliver den unge Jane endnu en gang forladt. Thomas Seymour foreslog, at Jane skulle blive gift til den for nyligt kronet kong [[Edward VI]] af England, men Thomas' bror, Edward Seymour, Duke of Somerset, der regerede som Lord Protektor, havde allerede arrangeret en kamp for kongen om Prinsesse Elisabeth af Frankrig, datter af [[Henrik 2. af Frankrig]].
Med to modstridende mål, blev Seymour brødrene involveret i en magtkamp. Men den var først og fremmest på grund af et dårligt helbred i den unge konge, at ægteskabet mellem Edward og Jane aldrig fandt sted. Seymour brødrene blev i sidste ende begge anklaget for forræderi og henrettet. Jane blev i stedet tilbudt at blive gift med Lord Hertford, den ældste søn af den seneste Duke of Somerset. Men igangværende forhandlinger mellem hendes mor, Frances Brandon, og Northumberland førte til et påtænkt ægteskab med Lord Guilford Dudley, søn af den nyligt magtfulde Duke. Parret blev gift, på Durham House, i et dobbelt bryllup med Jane's søster Catherine og Lord Herbert, søn af Lord Pembroke, den 21. maj 1553. Efter Edwards død skulle kronen (efter planen) gives videre til Jane og hendes slægt. Hvis Jane da ikke fik nogen børn skulle den gives til Elizabeths slægt. Hvis det samme sker for Elizabeth, at hun dør uden at havde nogle arvinger, vil kronen ikke gives til Frances Brandon, men til en tilfældig af de mandlige børn hun har fået på det pågældende tidspunkt. Hvis Frances ingen Drenge fik skulle krone gives til en af de mandlige børn Jane måtte have. Da Edward døde i 1553, 15 år gammel, overtager Jane hans plads.

Navigationsmenu