Trance (musik): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
'''Trance''' er en Bred elektronisk dance-musikgenre Som Har Rødder i de Fleste Genre Inde For Elektronisk Musik. genren trance Blev udviklet i 1990'erne. Trance musik er generelt karakteriseret af et tempo mellem 130 og 160 [[Beats per minute|bpm]] med gentagne musiske sektioner genereret af en [[synthesizer]]. Et andet karaktertræk er formen, som bygger sig op og ned gennem nummeret oftest efterfuldt af et "breakdown". Der bygges op mod et eller flere klimakser. Nogle tilfælde bruges der også vokal; oftest kvindelig vokal.
'''Trance''' er en Bred elektronisk dance-musikgenre Som Har Rødder i de Fleste Genre Inde For Elektronisk Musik. Genren Trance Blev udviklet i 1990'erne. Trance musik er generelt karakteriseret af et tempo mellem 130 og 160 [[Beats per minute|bpm]] med gentagne musiske sektioner genereret af en [[synthesizer]]. Et andet karaktertræk er formen, som bygger sig op og ned gennem nummeret oftest efterfuldt af et "breakdown". Der bygges op mod et eller flere klimakser. Nogle tilfælde bruges der også vokal; oftest kvindelig vokal.
"Trance" har fået sit navn fra de gentagende og gradvis forvandlende beats, og de pulserende melodier der antagelsesvis vil bringe dem der hører det i en form for trance-agtig tilstand.
"Trance" har fået sit navn fra de gentagende og gradvis forvandlende beats, og de pulserende melodier der antagelsesvis vil bringe dem der hører det i en form for trance-agtig tilstand.



Versionen fra 12. jul. 2009, 14:33

Trance er en Bred elektronisk dance-musikgenre Som Har Rødder i de Fleste Genre Inde For Elektronisk Musik. Genren Trance Blev udviklet i 1990'erne. Trance musik er generelt karakteriseret af et tempo mellem 130 og 160 bpm med gentagne musiske sektioner genereret af en synthesizer. Et andet karaktertræk er formen, som bygger sig op og ned gennem nummeret oftest efterfuldt af et "breakdown". Der bygges op mod et eller flere klimakser. Nogle tilfælde bruges der også vokal; oftest kvindelig vokal. "Trance" har fået sit navn fra de gentagende og gradvis forvandlende beats, og de pulserende melodier der antagelsesvis vil bringe dem der hører det i en form for trance-agtig tilstand.

Historie

I de tidelige 1980'ere begyndte den tyske komponist Klaus Schulze at lave en dengang ukendt form for musik. Det var en eksperimentel og atmosfærisk genre der blev kaldt "space music". I to af hans albums fra 1980'erne indgår ordet "trance" i en af titlerne; "trancefer" deraf navnet trance som vi i dag kalder genren.

Nogle af de første egentlige trance optagelser kom fra den engelske acid house gruppe, The KLF. Gruppen er gået hen og blevet kult for mange, da musikken de lavede dengang slet ikke kan sammenlignes med den trance der findes i dag.

Popularitet

Trance er forholdsvis populært i stort set hele Vesteuropa. Vi har også vores egen trance scene i Danmark, men den kan slet ikke måle sig med de største som man i dag finder i Tyskland, England og Holland. Genren har også bredt sig til USA hvor det bliver mere og mere populært at lave og producere genren.

Undergenrer af trance

Tranceartister

MusikSpire
Denne musikartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.