Brugerdiskussion:Pixi Uno: Forskelle mellem versioner

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
MrDee (diskussion | bidrag)
Linje 318: Linje 318:
:Du skal bruge <nowiki><noinclude></noinclude></nowiki> på den rigtige måde. -- Mvh [[Bruger:PHansen|PHansen]] 9. aug 2009, 13:11 (CEST)
:Du skal bruge <nowiki><noinclude></noinclude></nowiki> på den rigtige måde. -- Mvh [[Bruger:PHansen|PHansen]] 9. aug 2009, 13:11 (CEST)
Endnu engang tak for hjælpen og beklager det snavs jeg først fik lavet, som gav alt for mange rettelser. --[[Bruger:MrDee|MrDee]] 9. aug 2009, 13:19 (CEST)
Endnu engang tak for hjælpen og beklager det snavs jeg først fik lavet, som gav alt for mange rettelser. --[[Bruger:MrDee|MrDee]] 9. aug 2009, 13:19 (CEST)

== [[:de:Skællighøj Køkkenmøddinger]] ==

Wir brauchen Hilfe - kannst du bitte in der dänischen Wikipedia nach einem Mitarbeiter suchen, der sich damit auskennt und deutsch schreiben kann? --[[Bruger:Eingangskontrolle|Eingangskontrolle]] 14. aug 2009, 21:17 (CEST)

Versionen fra 14. aug. 2009, 21:17

Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Pixi Uno! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Brandsen 27. feb 2009, 02:06 (CET)

Billeder på commons

Hej! Jeg har slettet dette Billede:10032009(004).jpg da det også lå på Commons. Der er ikke nogen grund til at have billederne begge steder - og det er at foretrække at de er på Commons så hele verden kan bruge billederne. --MGA73 11. mar 2009, 11:24 (CET)

Fjernet version på Midtjysk Faldskærmsklub

Hej Pusleogpixi. Jeg vil gerne spørge dig om hvorfor du fjernede min seneste versionMidtjysk Faldskærmsklub? Jeg ser ingen grund til at gøre dette. --Anigif 14. mar 2009, 02:22 (CET)

Og hvorfor tømmer du Kategori:Århus Universitetshospital?? Vil du ikke godt lade være med den slags umotiverede ændringer fremover. --Arne (Amjaabc) 14. mar 2009, 14:46 (CET)

Jeg har nu fjernet din version af den ovennævte artikel om faldskærmsklubben. Ser du dette som uberettiget, ønsker jeg en grund her inde eller på artiklens diskussionsside, tak! --Anigif 14. mar 2009, 19:28 (CET)

Tips

Hej Pusleogpixi. Det ser ud til, at du laver en masse godt med sygehuse. Jeg vil gerne i den forbindelse give dig et par gode råd:

  • Når du gemmer en ændring af en eller anden slags, vil det være rigtig dejligt, hvis du forsøger at beskrive det i beskrivelsesfeltet, som du ser lige over gem-knappen.
  • Det er fint, at du sætter kategorier på dine artikler, men mange gange kan man spare på kategorierne, når man forstår, at de er opbygget i et hierarki. Derfor behøver man f.eks. ikke at have både Kategori:Hospitaler og Kategori:Hospitaler i Region Midtjylland, fordi den første er overkategori til den næste. Derfor er artiklen automatisk (godt nok indirekte) medlem af Hospital-kategorien. Dette system er lavet for at gøre søgningen via kategorier mere overskuelig.

Fortsat god arbejdslyst. Mvh. Arne (Amjaabc) 14. mar 2009, 18:38 (CET)

Vedr. tests

Jeg skriver for at gøre dig opmærksom på, at man ikke plejer at lave tests på sin brugerside. Du kan enten bruge den offentlige sandkasse eller lave en til dig selv på Bruger:Pusleogpixi/sandkasse eller lign. sted.
- Sarrus (skriv til mig herbidrag) d. 28. mar 2009, 21:25 (CET)

Hej Pixi Uno. Stop venligst!
Hvis du fortsætter med at vandalisere sider, vil der blive iværksat sanktioner mod dig. På forhånd tak, Brandsen 1. apr 2009, 00:26 (CEST)

Du har sgu et kedeligt liv, hvis du kan komme helt derop hvor alle knapper fløjter for en så lille spøg... Gnøff! --Pusleogpixi 1. apr 2009, 00:28 (CEST)

Det fremmer næppe din sag at være perfid. Jeg mindes ikke at have læst i vores retningslinjer, at de træder ud af kraft 1. april, men ret mig, hvis jeg tager fejl.--Brandsen 1. apr 2009, 00:35 (CEST)

Ja, ja... fred være med dig... Pusleogpixi 1. apr 2009, 00:37 (CEST)

(2x redigeringskonflikt) : Jeg synes faktisk det er dig (Pusleogpixi) der agerer mest sur her, og din såkaldte spøg, der bredte sig over fire sider er ikke særlig morsom; Hvis vi skal ha' en aprilsnar, har man lov til at forvente et lidt højere niveau, uden at blive diskrimineret for sin alder. - Nico 1. apr 2009, 00:43 (CEST)

Kategorisortering

Hej Pusleogpixi, eftersom du var godt i gang med at kategorisere og sortere artikler i nat vil jeg give dig et tip. Man behøver ikke sortere i de enkelte kategorier hvis der er en defaultsort i artiklen. Den sorterer automatisk.

{{DEFAULTSORT:}}

Efter kolonet skal du skrive hvordan artiklen skal sorteres. --Masz (Skriv besked) 23. apr 2009, 06:35 (CEST)

Eksterne henvisninger i ental eller flertal

Hej Pusleogpixi. Er der en eller anden speciel grund til, at du ret konsekvent ændrer "Eksterne henvisninger" til "Ekstern henvisning", også når der faktisk er nævnt flere uafhængige links? Jeg har rettet et par stykker tilbage, men jeg gider nok ikke gøre det generelt, selv om jeg synes, at det bør følge antallet.

Det er naturligvis ok, at du retter "Ektern" til "Ekstern" og "links" til "henvisninger". Og så i øvrigt fortsat god arbejdslyst (selv om du vist ikke behøver dette ønske, når man ser på dine mange bidrag!). Mvh. Arne (Amjaabc) 30. apr 2009, 22:26 (CEST)

Check røde links!

Hej Pusleogpixi. Tillykke. Du har i denne uge opnået en 2. plads på Wikipedia:Henvisninger som måske er skrevet forkert/Efter hyppighed Nå spøg til side. På wikipedia vil en ekstra accent i et link få den til at fremstå med rødt, i stedet for blåt, og når man oven i købet placerer fejlen/afvigelsen i en skabelon, bliver den gentaget i alle de artikler, hvor skabelonen indgår. Det er derfor en meget god ide at checke at røde links i skabeloner ikke skyldes afvigende stavemåder. m.v.h. --Nis Hoff 2. maj 2009, 21:24 (CEST)[svar]
Hej Nis! Så har den gode Zoltan Balog også fået lidt hæder i DK. :-) Tak for tippet... jeg vil være opmærksom på det fremover. --Pusleogpixi 3. maj 2009, 18:40 (CEST)[svar]

Tip

Hej Pusleogpixi, eftersom du har gendannet efter hærværk fra den samme bruger i nat, vil jeg give dig dette tip.

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du gendanner efter hærværk, så er det vigtigt at huske at tilføje de rette test-skabeloner til hærværksmandens brugerdiskussionsside. Med dette kan man nemlig sidenhen se, at denne bruger allerede har fået en advarsel, næste gang samme bruger laver hærværk, og dermed kan vandaler blive behørigt blokeret. Og i større tilfælde af hærværk, kan registrering af brugerens IP og den tilhørende institution komme på tale, så institutionen ved gentagelser kan blive kontaktet.

Bare til en anden gang :-) --Masz (Skriv besked) 3. maj 2009, 07:54 (CEST)[svar]
Dem vil jeg hellere end gerne putte på næste gang jeg opdager nogle gør noget slemt ved Garfield. :-) --Pusleogpixi 3. maj 2009, 18:40 (CEST)[svar]

Velkomster på brugersider

Hej Pusleogpixi, Først en tak for dit arbejde med oprydning efter hærværk og indsættelse af velkomstskabeloner. Bemærk dog, at der ikke bør komme {{velkommen}} eller {{velkommenIP}} på, hvis der er tale om velkomster til vandaler eller "testere". Så bør de have en {{test}}. --Pugilist 14. maj 2009, 10:11 (CEST)[svar]

Hej Pugilist! Tak for det. Det vil jeg huske fremover. God dag fra --Pusleogpixi 14. maj 2009, 12:21 (CEST)[svar]
Hej Pusleogpixi. Jeg tror at det er en god ide at vente med at ønske nye brugere velkomne til de har fortaget deres første redigeringer, for det tilfælde at de skal have en af testskabelonerne i stedet for en normal velkomst. På den måde kan efterfølgende brugere se om brugeren har været "ude på ballade" fra starten af. Knud Winckelmann 14. maj 2009, 14:34 (CEST)[svar]
Hej Knud! God idé! Den er fanget. :-) --Pusleogpixi 14. maj 2009, 14:36 (CEST)[svar]

Hurtigslet

Hej Pusleogpixi, det er fint at du påsætter skabeloner med {{hurtigslet}}, men du skal passe på at du ikke er for hurtig på aftrækkeren og kommer til at forveksle mindre gode artikler med hærværk. Det kan skræmme nybegyndere væk. Artiklen om Azad Corlu bliver ikke ugens artikel foreløbig, men hærværk var den ikke. Tilsvarende er artiklen om Albertslund Terror korps ikke hærværk, men muligvis ikke-notabel. - Ellers et stort skulderklap til din indsats i hærværksbekæmpelsen. --Pugilist 14. maj 2009, 17:47 (CEST)[svar]

Husk at der også findes en hel masse andre skabeloner der kan indsættes hvis artiklen ikke opfylder Wikipedias krav, selvom de ikke er ren hærværk. --Masz (Skriv besked) 14. maj 2009, 17:52 (CEST)[svar]
Den er sat på huskeren. :-) God weekend til Jer
Og husk lige f.eks. at google et artikelemne, inden du sætter hurtigslet på. Stå op var måske ikke den mest sigende artikel, men det er et reelt TV-program og der kan måske komme en anstændig artikel ud af det. Knud Winckelmann 15. maj 2009, 21:48 (CEST)[svar]

Sandsynligvis

Der er ikke noget der hedder "sandsynligvis". Betyder det, at ordet ikke eksisterer mere (såvidt jeg ved er det et synonym for "måske" og i så fald havde jeg ikke helt uret, men mit danske begrænser sig nu til dags til lidt læsning af og til), eller var du uenig med indeholdet? Bedste hilsener 157.157.101.21 15. maj 2009, 16:48 (CEST)[svar]

Ifølge Retskrivningsordbogen findes ordet da i høj grad. | Knud Winckelmann 15. maj 2009, 17:00 (CEST)[svar]
Jeg er på ingen måde uenighed. Syntes det er fedt du skriver om det Islandske sprog. - men den sætning jeg slettede lyder: "Man kan sandsynligvis tage færøsk-islandsk gensidighed som et eksempel. Færingerne forstår talt islandsk meget bedre end omvendt." Når man skriver "måske", "sandsynligvis", "jeg tror" etc. kommer man ud i noget svævende som ikke altid holder vand. Det kan man ordne nemt, hvis man finder en kilde til udsagnet. Med venlig hilsen --Pusleogpixi 15. maj 2009, 17:03 (CEST) - God weekend og fortsat god arbejdslyst.[svar]
Meget vel og tak for svaret Men hvad hvis kilden er jeg og materialet er 10-20 islændinge jeg kender, som har oplevet det? Det ville nok blive opfattet som "original research" på Wikipedia, men det forringer ikke rigtiheden. Unskyld at jeg skriver anonymt. Hvis jeg en gang gider, opretter jeg en konto på den danske Wikipedia. Bedste hilsener 157.157.101.21 15. maj 2009, 17:15 (CEST)[svar]
Jeg har skrevet en kort tilføjelse om færøsk-islandsk gensidig forståelse, forsynet med en fodnote. Er det godt nok? Bedste hilsener 157.157.101.21 15. maj 2009, 17:29 (CEST)[svar]

Ang. gendannelse

Jeg har gendannet artiklen om Cecilie Frøkjær hvor du havde fjernet en tilføjelse og Go morgen Danmark-historien. Du bedes undlade at fjerne indhold uden begrundelse - især i så kontroversielle sager som denne - Nico 15. maj 2009, 17:21 (CEST)[svar]

Hej Pusle, det er mig

Kunne du gøre mig den tjeneste at korrekturlæse artiklen om det islandske sprog? Hvis du kender nogen, der kan hjælpe med at udvide artiklen ville det også være en tjeneste. Dansk er et østnordisk sprog, islandsk et vestnordisk, så gensidig forståelese er udelukket. Men, og det er et personligt spørgsmål, ville danskere overhoved være interesseret i at vide noget om islandsk? Jeg garanterer, hvis man har sproglige interesser, at der findes i hvert fald et par hundrede. Jeg garanterer også for det jeg skriver, dvs. grammatiske fakta. Jeg ville være taknemmelig for et svar for (skønt jeg ikke er sprogligt uddannet) det er et stof som ligger mit hjerte meget nær. Bedste hilsener Io 16. maj 2009, 22:09 (CEST)[svar]

Hej Io. Jeg har sat artiklen på min "husker"... så jeg vil inden længe lige kigge den godt efter, hvis ikke nogle kommer før mig. Fedt med dit engagement og det er blevet til en rigtig flot artikel efterhånden. Fortsat rigtig god weekend. Alt Det Bedste fra --Pusleogpixi 16. maj 2009, 22:15 (CEST)[svar]
Hej, Pusle. (Jeg ved at det ikke er dit navn, men Pusle lyder så hyggeligt.)
Du ville gøre mig en tjeneste hvis du kan, dvs. sætte artiklen lidt højere på listen. Jeg har en fornemmelse af, at den er ved at vokse mig over hovedet og jeg har ikke tid til at skrive en fuldstændig grammatik. Syntaksen alene behøver et par hundrede sider og undtagelserne i mit sprog er så mange, at jeg slet ikke er klar til at tilføje hundredevis af bøjningsmønstre. Jeg må ja også leve.
Hvis du ville korrekturlæse artiklen, som den er, og sige mig, fra dansk perspektiv, hvad der momentant skulle komme, ville jeg være taknemmelig. Bedste hilsener Io 17. maj 2009, 21:06 (CEST)[svar]


ang. DDoS

"DDoS og DoS kan modvirkes ved at bruge systemer som "MySQL" eller "SQL Lite". Disse systemer nægter for mange henvisinger og gør dermed et DDoS-angreb umuligt."(Skrev Nikkelmann (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Dette er ikke relevant/passer ikke da DDoS og DoS angreb går efter at overbelaste netkortet i serverne.

ØØhhhhh... jeg er ikke helt med?? Uddybelse, tak! MVH. --Pusleogpixi 18. maj 2009, 18:51 (CEST)[svar]
Du rullede Nikkelmanns redigering på DDoS tilbage. Han havde sådan set ret (så vidt jeg kan se, det han slettede gav ikke meget mening) i sin redigering, men i og med at han ikke beskrev sin ændring, kunne du jo ikke vide det. Jeg har opdateret artiklen.Knud Winckelmann 18. maj 2009, 20:28 (CEST)[svar]
Tusind tak for forklaring Knud - og god uge til dig. --Lars --Pusleogpixi 18. maj 2009, 20:48 (CEST)[svar]

Undskyld hvis jeg plager dig ...

... men jeg tror jeg er nået til et sted hvor jeg behøver hjælp. Korrekturlæsning og foreslag om rækkefølge, eventuelt opdeling på flere sider er ved at blive nødvendige, hvis jeg skal kunne fortsætte. Alt det bedste. Io 18. maj 2009, 22:14 (CEST)[svar]

Skabelon

Hej. Hvis du synes at Viborg-skabelonerne er vigtigere end Topscorer-skabelonen er det helt ok, men kan den så ikke komme ned og stå i bunden om ikke andet? Jeg synes det ser lidt underligt ud den står der inde midt i det hele... Celtics 19. maj 2009, 18:38 (CEST)[svar]

Hej Celtics. Det var såmænd bare for at sætte dem i nogenlunde kronologisk orden... andet var det ikke. MVH. --Pusleogpixi 19. maj 2009, 19:07 (CEST)[svar]

Kursivering af fødselsdato

Hej Pusleogpixi. Jeg har bemærket at du systematisk sætter fødselsdatoer i kursiv. Hvorfor? Jeg har aldrig set det på andre artikler herinde, og det er i direkte modstrid med Wikipedia:Stilmanual#Biografier. Den foreskriver derimod, at der linkes til datoen, årstallet og evt. fødselssted. --Brandsen 22. maj 2009, 01:21 (CEST)[svar]

Bekæmpelse af hærværk og velkomster

Hej Pusleogpixi. Først et skulderklap til din store indsats med hærværksbekæmpelse. - Men jeg bemærkede, at du i et konkret tilfælde var lidt hurtig til at skyde fra hoften med denne redigering. Brugeren havde fuldkommen ret i sit indlæg, og det er derfor ikke så hensigtsmæssigt blot at rulle brugerens bidrag tilbage, uanset at bidraget måske ikke lige overholdt den formelle syntax. Støder du på ting, hvor det kun er syntaxen der er glippet, så ret hellere til. Er du i tvivl om, hvorvidt et bidrag er korrekt eller ej, så lad det stå upatruljeret indtil en anden med kendskab til emnet kommer forbi. Og pas på med at give den skrappe velkomst til brugere, der prøver at bidrage med noget positivt. Vi skal ikke skræmme nye brugere væk, blot fordi de måske skal bruge lidt tid til at finde ud af systemerne. Men ellers thumbs up for din indsats herinde. Det er i høj grad værdsat. --Pugilist 9. jun 2009, 23:36 (CEST)

Husk forhåndsvisning

Jeg har sagt det mange gange, men du får den lige igen. MVH. --Pusleogpixi 12. jun 2009, 12:52 (CEST)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen --Pusleogpixi 12. jun 2009, 12:52 (CEST)

Vedr. tilgængelige parametre i infoboks

Hej Pusleogpixi, jeg ville lige give dig et meget kort svar på det "spørgsmål" du efterlod i din kommentar. Skabelon:Infoboks fodboldklub viser p.t. ikke parametre såsom "direktør", "direktør_titel", "sportsdirektør" og "sportsdirektør_titel", da disse parametre ikke simpelthen ikke optræder i skabelonens kode :-) Bemærk, at før der foretages eventuelle tilføjelser i den meget brugte skabelon, bør det tages op til diskussion, da der er delte meninger om hvad der i det hele taget er relevant at have med. Personligt har jeg løst en lignende "problematik" med at liste flere personer i infoboksen i artiklen omhandlende FC Vestsjælland ved blot at samle dem alle under "formand"-parameteren (adskilt af et <br />-tag) og dernæst givet "formand_stilling_titel"-parameteren en mere generel betegnelse for alle personer. --Froztbyte 15. jun 2009, 03:29 (CEST)

Tak for tippet... den er blevet brugt. :-) - men ville det ikke være mere smart og overskueligt hvis man kunne ændre det, så alle parametre fungerede i skabelonen.. - jeg kan ikke finde ud af det :-) Hygge fra --Pusleogpixi 23. jun 2009, 23:52 (CEST)

Hej

Selvføleligt, det havde jeg helt glemt alt om, undskyld og mange tak. --Kommunisten 18. jun 2009, 03:32 (CEST)

Barnstar

Sportens Barnstar
For dine mange fodboldartikler om især Viborg FF tildeles du Sportens Barnstar. Super godt arbejde :) --Celtics 22. jun 2009, 07:12 (CEST)


Dejligt! Nu har jeg lige sat mig ind i hvad det betød :-) Er på ingen måde fan af klubben (bor i byen)... men et eller andet skulle det være når man sidder og keder sig på en vagtcentral. ;-) Startede med sygehuse og banegårde. :-)
I øvrigt burde det være dig der fik den med ekstra platin.. men 1000-tak alligevel. :-) --Pusleogpixi 23. jun 2009, 23:52 (CEST)

Flagikon

Jeg kunne ikke se det problem, du nævnte for Mehdi Guerrouad, for hos mig står landets navn centreret lodret i forhold til flaget. Jeg bruger IE som browser, så problemet er måske noget browserafhængigt- hvad bruger du? --Sir48 (Thyge) 28. jun 2009, 10:24 (CEST)

Hej Thyge! Undskylder den sene respons, men blev lige ramt af en byfest med tilbehør. :-) Jeg bruger Firebox 3.0.. men jeg har siddet og leget lidt med det. Det lyder underligt, så nok min com der er lidt underlig. Men når jeg er logget ind er teksten ikke centreret... men når jeg så logger ud og kigger igen, ER teksten centeret. Det gælder både IE og Firefox. Men kigger jeg på norsk Wiki er teksten centreret uanset hvad?? Igen! Tror bare det er mit grej der opfører sig underligt. :-) Alt Det Bedste og god aften fra --Pusleogpixi 29. jun 2009, 21:33 (CEST)

Ud fra det kan det kun skyldes noget, du har aktiveret for dine indstillinger/CSS på da:wiki. Noget sådant vil ikke virke på andre wikier, og når du ikke er logget ind. Mvh --Sir48 (Thyge) 29. jun 2009, 21:45 (CEST)

Redigeringskrig

Hej Pusleogpixi! Det er super, at du hjælper med at holde styr på artiklerne. Jeg synes det er fint, du har forsøgt at finde kompromiser, men hvis du støder på nogle, der er for stædige, så lad bare ændringerne være og start en diskussion på diskussionssiden. Du kan evt. give andre et tip på IRC eller på Wikipedia-diskussion:Administratorer så kan andre give en hånd. Indtil brugeren er blokeret eller siden er beskyttet kan det jo fortsætte længe. Som du måske har gættet, så synes jeg ikke det med de alternative stavemåder er så slemt (for det står jo på enwiki), men det med regionen tror jeg ikke på. Hvis der ikke kommer kilder, så bliver det fjernet og bliver det geninsat skriver vi pænt til brugeren :-) --MGA73 25. jul 2009, 21:33 (CEST)

Patroller

Jeg kan se du gør en ihærdig indsats mht. at fjerne hærværk, så nu må jeg spørge dig, om du ikke kunne tænke dig at blive Patroller. Du får bl. a. adgang til rollback og kan markere andres ændringer som patruljerede. Du kan læse mere om det på denne side. Hvis du foretrækker det, kan jeg også nominere dig. Ellers kan du selv anmode på førnævnte side.
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 26. jul 2009, 16:57 (CEST)

Du får min Støtter hvis du ansøger. --Masz () 27. jul 2009, 16:44 (CEST)
Hey hey. Så fik jeg læst lidt. Ingen alarm herfra... men nok bedst i klare det formelle, da jeg ikke lige har styr på det. God aften fra Lars --Pusleogpixi 27. jul 2009, 17:24 (CEST)
Jeg tolker overstående som en accept og har derfor nomineret dig. Hvis dette ikke er korrekt, kan du gå til afstemningssiden og skrive dér, at der er begået en fejl. Er du udnævnt til patroller, inden du ser dette, kan du skrive på Wikipedia-diskussion:Patroller, at du ikke ønsker at være patroller (hvis det er tilfældet), så skal der nok være en administrator, der fjerner flaget. Hvis jeg imidlertid har tolket det korrekt, kan du bare afvente slagets gang. Du kan evt. følge afstemningen på førstnævnte side.
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 31. jul 2009, 21:07 (CEST)
Hej igen. Kan du eller en anden ikke lige give mig et pip hvis der sker et eller andet jeg skal sætte mig lidt mere ind i... så jeg kan jeg også finde ud af hvad "flag" er udover dem her Andorra :-) /--Pusleogpixi 1. aug 2009, 02:31 (CEST)
Flag=En brugerrettighed - Jeg fik gjort dig til patroller, men tilbagegjort det igen, for jeg glemte at der skal gå mindst 24 timer efter afstemningen er startet. Hvis ingen protesterer vil jeg gøre dig til patroller igen i aften... --Masz () 1. aug 2009, 09:30 (CEST)

Kigge artikler

Tak for at du kiggede både Pilies gatve og FPO artiklen igennem, prøv lige at chekke FPO igen, jeg har rettet så meget jeg kunne finde ud af i forhold til Wiki retningslinier! ;) ;)--PerV 30. jul 2009, 03:59 (CEST)

Hi! Need your help...

Hi! I'm from Polish Wiktionary. We are translating our templates into various languages (our top 50 - including Danish). I wonder if you could help us translate just a few linguistic terms.

  • [1] pronunciation -
  • [2] definitions (plural) -
  • [3] inflection -
  • examples (plural) -
  • [4] syntax -
  • [5] collocations (plural) -
  • [6] synonyms (plural) -
  • [7] antonyms (plural) -
  • related terms (plural) -
  • [8] idioms (plural) -
  • [9] etymology -
  • notes (plural) -
  • translations (plural) -
  • derived terms (plural) -
  • transliteration -
  • transcription -
  • sources (plural) –

How about that? Best regards! --PiotrekSzwecja 1. aug 2009, 02:01 (CEST)

Anvendelse/oprettelse af skabeloner

Jeg er ved at oprette artikler om de forskellige bydele i Vinius, der er 21 af dem. I første omgamg har jeg kun tænkt mig at oprette de bydele, jeg har væsentlige oplysninger om, men efterhånden regner jeg med at komme igennem alle 21. For at undgå, at sidde og hjemmestrikke en faktaboks i hvert enkelt tilfælde, tænkte jeg, det var genialt, at gå ind og "stjæle" faktaboksen fra en dansk kommune, og valgte tilfældigt Haderslev ny kommune. MEN MEN ... uanset hvor genialt det var tænkt, virker det selvfølgelig ikke!

Jeg forstår nu, at øverste linie i syntaksen er navnet på skabelonen

Pixi Uno seniūnija

"! ;)

MEN ... som det frmgår her, kommer wiki ud og skælder mig ud; Skabelonløkke fundet: ;)

Betyder det oversat til dansk Idiot, hold fingrene væk fra noget du ikke har forstand på eller, er det mugligt for mig, meget urutinerede (på trods af alderen), at forstå, hvordan jeg gør, og hvad jeg gør galt?

I faktaboksen for lt:Paneriai, som er den bydel, jeg tænkte at starte med, så jeg at de har følgende oplysninger i den Litauiske faktaboks for bydele:

  1. Kort
  2. By
  3. Areal
  4. Indbyggertal, med år
  5. Indbyggere/km2
  6. Forstander/leder af bydelen

Jeg synes der burde være plads til "våbenskjold" og "flag" da flere bydele har det, og de på lt/Wiki under bydele er indsat i tekste ... det virker fjollet!

Hvis det er ok at jeg opretter en skabelon, er det så muligt at lade dataen blive automatisk opdateret ved nye indtastninger i lt:Vilnius, altså linke felter i de danske faktabokse, med opdatering direkte fra lt/Wiki lt:Vilnius, f.eks. "indbyggertal" og "lederen"? Det ville jo være genialt, om dataen i danske faktabokse automatisk opdateres, så slipper jeg for løbende at holde chek på udskiftningen af leder, eller hvornår nogen føder ;)

Om copyright

  1. Jeg har læst copy-right reglerne, men kan ikke lige finde ud af, om illustrationer fra lt/Wiki er omfattet af det generelle "go". Jeg så at Rusland var undtaget, og kender simpelthen INTET til copyright, så hvis nogen kan oplyse det, vil jeg være glad.
  2. Hvis jeg får tilladelse af en fotograf, skriftligt på mail, til at benytte hans billede, mod at akkreditere hans hjemmeside, aktuelt har jeg fået tilladelse til at benytte et par billeder, den ene har bedt min at akkreditere hans hjemmeside, den anden har ikke bedt om at blive ackkediteret, han anser det for en "ære" at hans billede bennyttes!

Jeg kan se 2 varianter:

  1. Jeg uploader billederne til commons, som om det er mine egne, og beder dem acceptere det i mail
  2. Jeg uploader dem til commons som deres, men bliver jo så nødt til at vide, hvordan jeg dokumenterer deres tilladelse

Beklager at forstyrre, men som nyt "fjols", der dårligt kan læse indenad og finde ud af at søge oplysninger her, ombebyrder jeg helt sikkert garvede rotter med fjollede spørgsmål :( Med håb om forståelse:

PÅ FORHÅND TAK

Per

--PerV 1. aug 2009, 14:51 (CEST)

PS: Kan jeg lokke dig til at se på et vers, jeg har sat ind på Paneriai artiklen, det var selvfølgelig meningen, at der skuffe have været linieskift, for hver verselinie, jeg ved jeg har set det i en eller anden artikel, hvor verset stod centreret på siden med lidt større typer, fed og kursiv og i let lysegråt, ellers var kun anførselstegnene der var lysegrå, det kan jeg ikke huske ... Det kan jeg simpelthen ikke finde ud af ... det der med formatering er lidt vanskeligt i starten :(

Og foreløbigt er det blevet til Kvass, Paneriai, Pilies gatve, mere om Vilnius, Fareinigte Partizaner Organizacje, Jacob Gens

MENN ... der er altså lang vej igen, hvis bare et minimum af interessant ting i Litauen er beskrevet :( :)

TAK FOR SMÅKAGER ... laver lige kaffe til dem ;)

Patroller

Nye rettigheder
Hej Pusleogpixi.
Wikipedia:Patroller har administratorer, og andre patrollere stemt om hvorvidt du skal have muligheden for at kunne patruljere. Afstemningen fandt sted i perioden 31. juli 2009, 21:00 til 1. august 2009, 21:00. Alle stemte for, og som effekt af dette resultat, har du fået rettigheden for at kunne tilbagerulle og markere andres redigeringer som patruljerede. Du kan finde hjælp på WP:P, og husk, at hvis der er noget du skal have hjælp til, kan du altid spørge nogen, f.eks. på IRC. Med andre ord: Du er nu officielt patroller! Jeg håber at du hurtigt vil finde ud af hvordan det fungerer, og at du vil synes om posten.
Med venlig hilsen Masz () 1. aug 2009, 20:57 (CEST)


Hej Pusleogpixi

Stednavne, og noget om rod

Undskyld jeg forstyrer ...

Men ...

  1. Hvad er reglerne for "oversættelse af stednavne". Jeg har ikke læst dansk sprognævns retningslinier, men jeg kan ihvertfald se, at der hersker totalt kaos i de litauiske stednavne. Vi bennytter ikke samme stednavne i vore links (se linkene i [[Vilnius], dem under pkt. 5, politik, peger et sted, de m nederst i boksen "bydele i Vilnius" peger et andet sted hen!), da jeg i nat oprettede "stubs" til næsten alle bydel via linkene, blev de oprettet under navne som Vilnius Old Town, det er da vist ikke dansk ;) og se lige og sammenling lige med Rasu-kirkegården ved siden af Rasos (district) "districkt" er da vist HELLER ikke dansk :(. Det virker som om, den der kommer først til mølle vælger sin helt eget private navn og sin helt egen private stavemåde, hvorefter der enten oprettes links på kryds og tværs, redirect eler det bare bliver umuligt direkte at søge på artiklen, fordi navnet IKKE kan skrives med dansk på computeren :(
  2. Hvordan træffer vi en beslutning, der kan overholdes, vedrørerende den administrative struktur i Litauen? Lige nu er der overhovedet intet system over hvad vi kalder kommuner, amter, distrikter, bydel og og og, se Rasos (district), oprettet ved at linke fra dialog boksen i bunden af Vilnius, Rasos er IKKE et distrikt, men en bydel..... Jeg kommunikerer nu med en patroler fra Litauen, der er ved at rede ud, forklare mig, hvordan den administrative struktur er. Det KAN lyde som et lille inferiørt problem, men konsekvensen af at vi ikke, én gang for alle, får slået fast, om vi kalder det der svarer til danske kommuner, er at linke igen peger "til højre og venstre" "som vinden blæser".

Jeg foreslår, at jeg på en eller anden måde gennemgår ALLE stednavne i Litauen, efter at have:

  1. Opbygget en artikel der beskriver de VIGTIGSTE administrative opdelinger i Litauen, der kommer nok til at ta lidt tid, et par uger eller noget i den retning. På sigt skal den selvfølge underbygges med link om lovgivning, det vil jeg godt påtage mig, men umiddelbart, har vi brug for en oversigt, der kan være et skelet for opbygning af strukturen i de øvrige artikler.
  2. Chekket op på dansk sprognævn regler for oversættelse af stednavn, chekket hidtidige oversættelser i Den Store Danske Encyklopædi, chekket stavemåde på engelsk og tysk, og afvejet hensynet til forståelighed og tradition.

De første stednavne vi SKAL ha' på plads er de 61 "primær kommuner", og jeg håber på, at en "robot" på en eller anden måde kan hjælpe mig??? Jeg forestillede mig, at jeg, i løbet af ca. en måned har udarbejdet en liste med:

til Infoboks by:

  1. coat of arms
  2. flag
  3. areal
  4. befolkning
  5. første gang nævnt i skriftlige kilder
  6. borgmester
  7. kort i retningen af de .png der er på stubben for Antakalnis bydel
  8. koordinater til kort, så der er link til wikimaps

til artiklen:

  1. det danske navn, det litaiske navn
  2. evt. andre navne forekomster, specielt polsk, russisk, og engelsk for disse kommuner til indsættelse som (litauisk: bla bla)
  3. ét passende billede

til link til andre wiki'er

  1. samtlige øvrige forekomster på andre landes wiki'er, så vi kan linke til dem

OG ???

  1. og ???

Jeg håber at en robot derefter kan udarbejde "stub's" for hver enkelt kommune. Det vil give "rygraden" i en struktur for vores artikler om litauen. Der efter kommer så vidt jeg kan se, det HELT store arbejde, at få passet SAMTLIGE opslag om litauen ind i den struktur, med skyldigt hensyn til links internationalt om andre emner f.eks fodbold eller hvad det måtte være!

  1. Først og fremmest, vil jeg vide, er der nogen af patrolerne, eller andre brugere på da/wiki, der er eksperter i oversættelse af stednavne?
  2. Er det ok at jeg - en gang for alle slår den administrative struktur fast, hvad der er kommuner, hvad der er amter, hvad bydele er, hvad det vi flere steder kalder distrikter er, hvad mikriraiones er ... og så videre?
  3. Er det en god ide at oprette stubs, og er det muligt at lade en robot gøre en del af arbejdet, med udgangspunkt i den foreslåede tabel.

OG hvem skal holde øje med hvad jeg laver?

Jeg ved ikke om du er den rigtige at henvende sig til om dette ... men hvis ikk, vil du så sende min henvendelse videre???

Jeg sender også denne forespørgsel til Masz

PS: jeg husker det som om, jeg læste at du havde med en kortskabelon at gøre, jeg har fosøgt at lede efter den, højt og lavt ... men ... jeg kan altså IKKE finde den :(, hvad hed stien til den???

OG ... hvis jeg skulle ha' småkager i lørdags, står det vist på lagkage nu ;) Jeg gider ikke liste de 15-20 artiler og lige mange stugs det er blevet til den sidste uge :)

Med venlig hilsen --PerV 3. aug 2009, 13:26 (CEST)


Jeg har lige talt med dansk sprognævn,

for at få dem til at forholde sig til oversættelser og transcribering af litauiske navne. De vil ta' det op, og jeg regner med, at de vender tilbage en af de kommende dage for enten klart at fastslå reglerne, eller for at snakke om løsningen af problemet.

Som jeg ser det, er der behov for at kende reglerne præcist!

Måske ER der nogen bruger som sidder inde med denne viden, måske er der oven i købet ALLEREDE et sæt wikipedia regler om det, men i det mindste, kan JEG se, at de ikke bliver fulgt i forbindelse med litauisk.

Såfremt der IKKE er et tilstrækkeligt kendskab, risikerer vi at sidde og arbejde med artikler, der vil forblive utilgængelige!

Det værste er, at det her ikke bare berører artikler om Litauen! Hvis videnen på dette område ikke er stor nok, risikerer vi hjemmestrikkede oversættelser i alle artikler for lande der taler slavisk og samtidigt anvender et tillæmpet latinsk alfabet.

Jeg tror ikke risikoen er nær så stor, når vi taler om det kyrillistke alfabet, artikel-skrivere, der kan læse kyrilisk er forventeligt samtidigt "sprogkyndige" på området!

Jeg vil gerne understrege, at det her ikke er skrevet i vrede, eller som en kritik, eller for den sags skyld et krav om mere kontrol, kun et forsøg på at tage problemet op, og forsøge at finde en KONSTRUKTIV løsning!

--PerV 3. aug 2009, 15:46 (CEST)

Problem med skabelon

Som du måske har opdaget pusler jeg med Skabelon:Trossamfund. Jeg har et problem som består i at når jeg bruger skabelonen, kommer hele artiklen i infoboksen, og ikke kun den ønskede tekst. Tror der er sneget sig en fejl ind i skabelonen, men kan ikke gennemskue hvor, kan du evt. hjælpe eller henvise mig til kyndig rådgivning? Mvh MrDee --MrDee 9. aug 2009, 13:00 (CEST)

Der er noget kode at se på i sandkassen:
http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Sandkassen&oldid=3340112
Du skal bruge <noinclude></noinclude> på den rigtige måde. -- Mvh PHansen 9. aug 2009, 13:11 (CEST)

Endnu engang tak for hjælpen og beklager det snavs jeg først fik lavet, som gav alt for mange rettelser. --MrDee 9. aug 2009, 13:19 (CEST)

Wir brauchen Hilfe - kannst du bitte in der dänischen Wikipedia nach einem Mitarbeiter suchen, der sich damit auskennt und deutsch schreiben kann? --Eingangskontrolle 14. aug 2009, 21:17 (CEST)