Love Me Tender: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
RibotBOT (diskussion | bidrag)
mNo edit summary
Linje 5: Linje 5:
''Love Me Tender'' var den første i en lang række af film med Elvis Presley og den eneste, hvor han ikke havde den suveræne hovedrolle.
''Love Me Tender'' var den første i en lang række af film med Elvis Presley og den eneste, hvor han ikke havde den suveræne hovedrolle.


Filmen var en western fra tiden efter den amerikanske borgerkrig og er bygget over den delvist autentiske roman ''The Reno Brothers'' af Maurice Geraghty.
Filmen var en western fra tiden umiddelbart efter den amerikanske borgerkrig og er bygget over den delvist autentiske roman ''The Reno Brothers'' af Maurice Geraghty.


Den danske titel på ''Love Me Tender'' var '''''Reno-brødrene'''''.
Den danske titel på ''Love Me Tender'' var '''''Reno-brødrene'''''.

Versionen fra 24. aug. 2009, 23:11

Love Me Tender er en amerikansk sort/hvid-film fra 1956. Filmen, hvis hovedroller blev spillet af Richard Egan, Debra Paget og Elvis Presley, blev produceret af David Weisbart på 20th Century Fox og havde Robert D. Webb som instruktør.

Filmen blev indspillet i perioden 23. august til 8. oktober 1956 og havde premiere i New York samme år den 15. november.

Love Me Tender var den første i en lang række af film med Elvis Presley og den eneste, hvor han ikke havde den suveræne hovedrolle.

Filmen var en western fra tiden umiddelbart efter den amerikanske borgerkrig og er bygget over den delvist autentiske roman The Reno Brothers af Maurice Geraghty.

Den danske titel på Love Me Tender var Reno-brødrene.

Andet

Selv om filmen, som nævnt, var henlagt til tiden omkring afslutningen på den amerikanske borgerkrig, ser man på et tidspunkt Elvis anvende en guitar af mærket Gibson L-5, som først blev fremstillet fra 1922.

Sangen Love Me Tender er titelmelodi til filmen og indsunget af Elvis Presley den 24. august 1956.

Love Me Tender (sangen) er krediteret Vera Matson og Elvis Presley, men er i realiteten skrevet af Ken Darby, som var gift med Vera Matson.

Sangen er baseret på Aura Lee fra 1861.

Eksterne henvisninger


AmerikanskSpire
Denne artikel om amerikansk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Film