Spolebånd: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
26 bytes tilføjet ,  for 12 år siden
(billeder)
Inden man starter, er det vigtigt at fjerne alle bånd (samt MiniDisc's og rewriteable cd'er) i nærheden. Andre båndmaskiner bør også stå nogle meter væk fra stedet. Den båndmaskine du defluxer, skal være slukket. Øv dig på en billig (møg)båndoptager, overvåget af en erfaren defluxer.
 
==Redigering og Splejsningsplejsning==
Manuel redigering af bånd har normalt to former.
Overspilning af udvalgte sektion fra et eller flere bånd til et nyt.
Overspilninger kræver to båndmaskiner, en til afspilning og en til optagelse, den maskine som afspiller kan med fordel være en maskine dedikeret til formålet, men det er kun til større projekter eller tilbagevendende arbejde at det kan betale sig at have en klar arbejdsplads til dette arbejde.
 
Splejsning bruges ikke bare ved redigering men også ved reparation af bånd. Knækker et bånd er det bedst at klippe til i en 45 graders vinkel på smalle bånd op til 1/2'', og placere dem tæt imod hinanden, normalt i en lille skinne, og placere et 4-6cm6 cm langt tape henover på langs, disse kan fås i længder på 10-25 meter og klippes efter behov eller som afskårne bidder som altid har samme længde. Den tape som bruges er lidt smallere end selve båndet, og det er så meningen at denne tape ikke skal komme i nærheden af kanten på båndet da det kan gribe fat båndstyr og tonehoveder.
Bredere båndtyper klippes til i en knap så brat vinkel og får normalt et tape stykke på tværs langs med klippet. Spolebånd fås i bredder fra 1/4'' op til 2''.
grunden til omsorgen for båndet er at den kører forbi tonehoveder og båndstyr, trykruller og den slags i en meget høj hastighed, og det er meningen at båndet helst skulle være lige så smidigt som før og ikke lede til mislyde når splejsninger på båndet kommer forbi tonehovedet.
 
grundenGrunden til omsorgen for båndet er, at dendet kører forbi tonehoveder og båndstyr, trykruller og den slags i en meget høj hastighed, og det er meningen at båndet helst skulle være lige så smidigt som før og ikke lede til mislyde når splejsninger på båndet kommer forbi tonehovedet.
Udover at et bånd kan knække kan det også strækkes, det er muligt at strække et spolebånd et par procent som led i normal anvendelse. Dette forekommer oftest i consumer sammenhæng hvor trækket på retur spole kan være meget kraftigt på mere simpelt opbyggede maskiner med blot en motor. Og consumer bånd typer er gerne tyndere hvilket giver længere bånd og derfor en bedre båndøkonomi.
 
Udover at et bånd kan knække kan det også strækkes, det er muligt at strække et spolebånd et par procent som led ived normal anvendelse. Dette forekommer oftest i consumerikke professionelle sammenhæng hvor trækket på retur spole kan være meget kraftigt på mere simpelt opbyggede maskiner med blot en motor. Og consumerIkke båndprofessionelle typerbåndtyper er gerne tyndere, hvilket giver længere bånd og derfor en bedre båndøkonomi.
Når båndet strækkes for langt forbliver det længere på det forstrukne stykke, og smallere ikke bare i tykkelse men også i bredden, derved er det ikke længere muligt for båndstyr at guide det korrekt henover tonehovedet. Man reparerer båndet ved at klippe det til som ved splejsning således at det ikke længere er et forstrukkent stykke.
 

Navigationsmenu