Nivaagaards Malerisamling: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
m
Småret
m (rettelse)
m (Småret)
'''Nivaagaards Malerisamling''' ved siden af [[Nivågård]] i [[Nivå]] er et dansk [[kunstmuseum]], etableret af godsejer [[Johannes Hage]], der var privat kunstsamler og i [[1908]] overdrog samlingen til offentligheden i form ataf en [[selvejende institution]].
 
I fundatsen fra 1908 for Den Hageske Stiftelse er det fastsat, at samlingen skal bevares som et offentligt tilgængeligt museum. Museet drives i dag af [[Bergiafonden]]. Den oprindelige bygning fra [[1903]] af [[Johan Schrøder]] blev udvidet [[1989]] og [[1992]] ved kgl. bygningsinspektør [[David Bretton-Meyer]].
 
Samlingen rummer værker af [[Rembrandt]], [[Giovanni Bellini]], [[Claude Lorrain]] og fra [[den danske guldalder]], bl.a. af [[Christen Købke]], [[J.Th. Lundbye]], [[Wilhelm Marstrand]] og [[H.W. Bissen]]. I [[1999]] blev samlingens værker af Rembrandt og Bellini stjålet ved et kendt kunstkup, der satte fokus på den mangelfulde sikkerhed på stedet. Siden kom værkerne tilbage igen. Kuppet gav stof til filmatiseringenfilmen [[Rembrandt (film)|Rembrandt]].
 
== Eksterne henvisninger ==
7.692

redigeringer

Navigationsmenu