Knesset: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
→‎Etymologi og historie: ->anekdotisk (etymologi og historie i 3 sætninger om et hebræisk ord til at beskrive 3-400 års sprogetymologi og sproghistorie! Trivia er ok, Anekdotisk er ok . )
→‎Anekdotisk: ihukommelse
Linje 7: Linje 7:


== Anekdotisk ==
== Anekdotisk ==
Navnet Knesset betyder ''forsamling'' på [[hebræisk]] og er et forkortet navn på den ''store forsamling'' (''Knesset Ha-Gdola''), som i årene ca. 410 f.kr. - 310 f.kr. under Esra og Nehemia, dvs. efter jødernes tilbagevenden fra det [[babyloniske fangenskab]], mødtes i [[Jerusalem]] og samlede teksterne til [[Bibelen]] ([[Det Gamle Testamente]]), som beskrevet i bogen [[Nehemia]]. Denne "store forsamling" bestod ligeledes af 120 medlemmer.
Navnet Knesset betyder ''forsamling'' på [[hebræisk]] og er en ihukommelse af den ''store forsamling'' (''Knesset Ha-Gdola''), som i årene ca. 410 f.kr. - 310 f.kr. under Esra og Nehemia, dvs. efter jødernes tilbagevenden fra det [[babyloniske fangenskab]], mødtes i [[Jerusalem]] og samlede teksterne til [[Bibelen]] ([[Det Gamle Testamente]]), som beskrevet i bogen [[Nehemia]]. Denne "store forsamling" bestod ligeledes af 120 medlemmer.


== Sammensætningen af Knesset ==
== Sammensætningen af Knesset ==

Versionen fra 15. sep. 2009, 16:11

Knesset i Jerusalem

Knesset er navnet på parlamentet i staten Israel. Knesset, der har ét kammer, består af 120 medlemmer, som vælges for en fireårig periode. Intet parti har nogensinde haft absolut flertal i Knesset.

Knesset har eksisteret siden 1949 og har siden 1966 haft til huse i bydelen Kiryat Ben-Gurion i Jerusalem. Knesset ledes af en formand. Denne har siden 2003 været Reuven Rivlin fra det konservative Likud-parti.

Anekdotisk

Navnet Knesset betyder forsamlinghebræisk og er en ihukommelse af den store forsamling (Knesset Ha-Gdola), som i årene ca. 410 f.kr. - 310 f.kr. under Esra og Nehemia, dvs. efter jødernes tilbagevenden fra det babyloniske fangenskab, mødtes i Jerusalem og samlede teksterne til Bibelen (Det Gamle Testamente), som beskrevet i bogen Nehemia. Denne "store forsamling" bestod ligeledes af 120 medlemmer.

Sammensætningen af Knesset

Knessets medlemmer efter valget 28/3 2006:

Eksterne henvisninger

Wikimedia Commons har medier relateret til:
SamfundSpire
Denne samfundsartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Skabelon:Link FA