Riverdance: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
SpBot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: sl:Riverdance
Riverdance er ikke en dans!
Linje 1: Linje 1:
'''Riverdance''' er en af de nok mest kendte irske nationaldanse: den er munter, hurtig og foregår en høj sværhedsgrad med benarbejdet.
'''''Riverdance''''' er et danseshow, der består af traditionel [[Irsk tådans]], der er kendt for hurtige benbevægelser, mens overkroppen holdes nogenlunde stille.

''Riverdance'' blev første gang opført som pauseshow ved [[Eurovision Song Contest 1994]]. Den første forestilling blev koreograferet af [[Michael Flatley]], med musik komponeret af [[Bill Whelan]].


Myten om riverdances opståen, finder sted, da britiske soldater havde besat [[Irland]] og tvang irerne til ikke at bevæge sig eller have det sjovt overhovedet. Derfor opfandt nogle irlændere denne dans, hvor man skulle holde armene passivt hængende ned langs overkroppen mens benene arbejdede på livet løs. På denne måde kunne de engelske soldater ikke opdage når de så ind af vinduerne, at irerne [[dans]]ede og havde det muntert.
Men en anden forklaring på at udøvere af riverdance holder armene stift ned langs kroppen, er den, at på grund af det enorme og svære benarbejde, er det lettest helt at undlade at bevæge armene med.{{kilde mangler|dato=Uge 50, 2008}}
{{stub}}
{{stub}}



[[Kategori:Danse]]
[[Kategori:Dans]]


[[de:Riverdance – The Show]]
[[de:Riverdance – The Show]]

Versionen fra 4. okt. 2009, 13:27

Riverdance er et danseshow, der består af traditionel Irsk tådans, der er kendt for hurtige benbevægelser, mens overkroppen holdes nogenlunde stille.

Riverdance blev første gang opført som pauseshow ved Eurovision Song Contest 1994. Den første forestilling blev koreograferet af Michael Flatley, med musik komponeret af Bill Whelan.

ArtikelstumpSpire
Denne artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.