Charlotte Schimmelmann: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
m
link
m (kategorier tilføjet)
m (link)
Familien Løvenskiold var norsk og havde tjent formuer på tømmerhandel. På et tidspunkt ønskede familien at financiere og bygge et af de fire palæer på Amalienborg. Navnet og titlen var købt. Charlottes mors ægteskab med den forarmede officer Schubart opfattedes i familien Løvenskiold som en kolossal og tragisk mesalliance. Man tog sig af børnene, gav dem en uddannelse, men overvejede åbenbart aldrig at udstyre døtrene med en egentlig medgift.
 
Søsteren Sybille blev gift med [[Johan Ludvig Reventlow]] til Brahetrolleborg, et rent inklinationsparti. Charlotte opfattedes som den kloge af søstrene, og det virker som om hun levede som en slags skyggetante i sin søsters nye familie. Sybille var familiens skønhed, Charlotte familiens skønånd. En lidt skarp, mager kvinde.
 
Hun ægtede [[25. maj]] [[1782]] den senere minister [[Ernst Heinrich Schimmelmann]]. Hans far skatmesteren var dybt nervøs ved tanken om, at hans sværmeriske søn ønskede at gifte sig med dette sære kvindemenneske, som han i øvrigt slet ikke kendte. Men skatmesteren døde, og Ernst ægtede Charlotte. To år senere gennemførte kronprins Frederik et statskup og overtog magten og dannede et nyt statsråd og udnævnte nye ministre.
138

redigeringer

Navigationsmenu