Forældreansvarsloven: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Fjerner version 3489375 af Newfoundland (diskussion), kæmpestort POV indlæg
{{pov}}, på baggrund af Bruge:Newfoundland tilbagerullede bidrag og email til undertegnede.
Linje 1: Linje 1:
{{pov}}
{{kilder|dato=Uge 39, 2009}}
{{kilder|dato=Uge 39, 2009}}
'''Forældreansvarsloven''' er en [[Danmark|dansk]] [[lov]], der trådte i kraft [[1. oktober]] [[2007]].
'''Forældreansvarsloven''' er en [[Danmark|dansk]] [[lov]], der trådte i kraft [[1. oktober]] [[2007]].

Versionen fra 8. okt. 2009, 22:21

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Forældreansvarsloven er en dansk lov, der trådte i kraft 1. oktober 2007.

Loven handler om forældres ansvar i forhold til deres børn og fastslår bl.a., at fælles forældremyndighed er udgangspunktet samt at børn skal inddrages i sager om forældremyndighed. Samtidig giver loven den forælder, der ikke måtte have del i forældremyndigheden en ret til at blive orienteret om barnets forhold.

Forældreansvarsloven bliver kritiseret af Børn og Samvær, Børns Vilkår, Dansk Kvindesamfund, Kvinder for Frihed, LOKK (Landsorganisationen af kvindekrisecentre), Bedsteforældrene, Barnets Tarv.dk, Barnets Tarv.nu og adskillige andre organisationer og interessegrupper. På ovenstående organisationers hjemmesider står bl.a., at loven er blevet en ligestillingslov og tilgodeser forældrenes (især faderens) ret til samvær frem for barnets ret til en tryg barndom.

Der har på nuværende tidspunkt været sager, hvor barnet er dømt til normalt samvær med voldelige, alkoholiserede og chikanerende fædre. Fejlen ligger enten i retspraksis eller i selve lovgivningens ordlyd om, at "barnets tarv er en far og en mor".

Loven kritiseres desuden for, at voldsofre ikke tør fortælle om volden i retten af frygt for at blive beskyldt for mudderkastning og dermed miste barnet på "samarbejdschikane". (Se Børn og Samvær samt Børns Vilkår).

Eksterne henvisninger