Kolding Idræts Forening: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
Tømmer siden for indhold
Linje 1: Linje 1:
'''Kolding Idræts Forening''' (eller '''Kolding IF''', '''KIF''') er en dansk idrætsforening fra den [[Sydjylland|sydjyske]] by [[Kolding]]. Foreningen er en flerstrenget forening med 10 idrætslige afdelinger og en støtteforening.

* [[Kolding IF Fodbold]]
* [[Kolding IF Håndbold]]
* [[Gymnastik]]
* [[Brydning]]
* [[Bowling]]
* [[Tennis]]
* [[Kegler]]
* [[Cricket]]
* [[Old Boys]]
* Tirsdagsklubben

== Historie ==
Kolding Idrætsforening blev stiftet den [[15. oktober]] [[1895]] under navnet Kolding Fodsports Klub. Klubben ændrede i forbindelse med en generalforsamling den [[29. maj]] [[1900]] navn til Kolding Idræts Forening (KIF). Gennem sin mere end 100-årige historie har foreningen sat meget stort præg byens idræts- og friluftsliv, og foreningen indtager også i dag en fremtrædende position blandt byens idrætsforeninger. Adskillige af foreningens hold og afdelinger har gennem årene hjembragt mange jyske og danske mesterskaber til foreningen.

Da KIF i midten af [[1950'erne]] opførte [[KIF Hallen]] spredtes opmærksomheden til hele landet, ikke mindst på grund af byggekonceptet, der var baseret på medlemmernes frivillige og vederlagsfrie arbejdsindsats. Dette koncept blev gradvist udbredt og anvendt af en lang række foreninger over hele Danmark. Efter opførelse af det mere tidsvarende [[KIF Centret]] i [[Vonsild]] i udkanten af Kolding blev KIF Hallen i [[1996]] solgt, hvorefter der blev opført ungdoms- og ældreboliger på området.

Formålet med opbygning af KIF Centret var først og fremmest at etablere de bedst mulige rammer for KIFs håndboldafdeling. Udover [[idrætshal]] indeholder centret mødelokaler, administration, [[cafeteria]], [[motionscenter]], [[bowlinghal]], [[keglebane]]r samt udendørs [[tennisbane]]r.

I 2006 skete der en organisatorisk ændring i foreningsstrukturen, med stiftelse af et nyt selskab KIF Holdingselskab A/S, hvor KIF ejer 80% af aktierne. Dette selskab står som ejer af både [[Kolding-Hallen]] og [[KIF Centret]]. Formålet med det nye selskab er at udvikle og udvide faciliteter og arealer i og omkring Kolding-Hallen og KIF Centret, med henblik på bl.a. at tilvejebringe bedre tilskuerfaciliteter.

== Eksterne kilder/henvisninger ==
* [http://www.kif.dk/ Kolding IF Håndbolds officielle hjemmeside]
* [http://www.kif-fodbold.dk/ Kolding IF Fodbolds officielle hjemmeside]

{{Serier under Jydsk Boldspil-Union}}

[[Kategori:Fodboldklubber i Danmark]]
[[Kategori:Idrætsforeninger i Danmark]]

Versionen fra 15. okt. 2009, 11:20