Forskel mellem versioner af "Bryne Fotballklubb"

Spring til navigation Spring til søgning
423 bytes fjernet ,  for 11 år siden
ingen redigeringsopsummering
m ({{uoversat|norsk}})
Stadionet til Bryne heter [[Bryne stadion]] og har en tilskuerkapasitet på 10 000 (2 507 seter), begrenset til {{formatnum:3500}}. Publikumsrekorden ble satt i 1977 mot erkerival Viking. Da var det 14 500 tilskuere på stadion. På dagens stadionanlegg ligger en fotballhall, Jærhallen, med de ytre målene 45 x 70m. Hallen er en stålkonstruksjon trekt med PVC-belegg. På tomta ligger, i tillegg til hall og stadionanlegg, også klubbhus og treningsbaner.
[[Fil:Bryne Stadion.jpg|thumb|Bryne Stadion.]]
Bryne FK jobba fra 2005 til 2008 med å bygge et nytt stadion ved navn Jæren Arena, et intimt anlegg med 8866 seter som til slutt blei lagt til industriområdet Håland, nord for Bryne, etter at det viste seg vanskelig å det la det bygges stadion i Nedremarka (Ree). Planene på Håland blei skrinlagt i mai 2008 pga. kostnadsoverskridelser <ref>[http://www.aftenbladet.no/lokalt/article650013.ece Aftenbladet.no: Jæren Arena sprakk med 50 millioner]</ref>. Grunnarbeidene på tomta var da ferdige.
 
Klubben har siden det blei klart at Jæren Arena ikke kom til å bli realisert, jobba med å utarbeide dagens tomt. En ser for seg å bygge et nytt stadion der dagens treningsanlegg ligger. Utbyggingen er tenkt trinnvis, i første byggetrinn inngår ny hovedtribune på den ene langsiden, med tilhørende garderober, presseområde og andre fasiliteter. Trinn to, tre og fire, med oppgradering av motsatt langside og de to kortsidene, vil eventuelt komme etterhvert. Prislappen på første byggetrinn er 50 millioner kroner. <ref>[http://www.jbl.no/modules/module_123/proxy.asp?C=69&I=28079&D=2&mid=166]</ref>
 
I ei pressemelding i forbindelse med avsløringa av planene, het det: – Klubben har mottatt betydelig sponsorstøtte for anlegget, og er i konstruktiv dialog med banker om lånefinansiering innenfor den rammen som er forsvarlig med utgangspunkt i forventede merinntekter.
 
I første byggetrinn inngår også flomlys, undervarme og kunstgrasbane. Kunstgrasbanen har vakt oppsikt, ikke minst fordi Bryne ligger i det som tradisjonelt har vært et av de sterkeste jordbruksområda i landet, og fordi dagens naturgrasmatte er blant de beste i landet. En har forsvart beslutninga med at anlegget skal kunne brukes av flest mulig, og at et nytt stadion vil bygges der dagens treningsanlegg, der breddeavdelinga i hovedsak trener.
På det ekstraordinære styremøtet 20. oktober, vil en be om fullmakt til å etablere nytt stadion på bane 2 og 3, samt fullmakt til å ta opp pantelån for stadionbygging. <ref>[http://www.jbl.no/modules/module_123/proxy.asp?C=69&I=28137&D=2&mid=]</ref>
 
== Sesongen 2007 ==
==Sesongen 2008==
 
Etter flere forsterkninger og et styrket sportsligapparat før 2008-sesongen skulle Bryne kjempe i toppen av Adecco-ligaen denne sesongen da det var hele tre plasser med direkte opprykk. [[Rolf Teigen]] ble hentet inn som hovedtreneren som skulle bringe Bryen opp i det gjeveste selskap, sammen med ham hadde klubbe også [[Frode Olsen]] (sportsjef), [[Kurt Hegre]] (keepertrener) og [[Erik Fuglestad]] (spillerutvikler). Sesongen 2008 har i store deler av sesongen vært en kamp i bunnstriden. Forventningene var større både blant spillere og tilhengere, og klubben måtte kutte i budsjettet pga. tapte inntekter som følge av den svake sesongen. <ref>[http://fotball.aftenbladet.no/forstediv/article117499.ece]</ref>.
 
[[2. september]] [[2008]] ble sportssjef Frode Olsen sparket, like etter ble keepertrener Kurt Hegre permittert på grunn av anstrengt økonomi. I tillegg forsvant høytlønnede [[Håvard Sakariassen]] til [[Glimt]]. Flere har kritisert styret og trener Rolf Teigen for den svake sesongen, men spillerne har utad støtta trenerapparatet, og selv tatt selvkritikk <ref>[http://fotball.aftenbladet.no/forstediv/article114593.ece]</ref>. Blant annet skrev sportsleder i Stavanger Aftenblad Øyvind Ellingsen at «Rolf Teigen må gå».
 
==Sesongen 2009==
Anonym bruger

Navigationsmenu