Helsingør Idrætsforening: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Robot: Opdaterer navigationsbokse
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
{{QA-intro}}

== Helsingør Idrætsforening ==
== Helsingør Idrætsforening ==
Helsingør Idrætsforening også kaldet "HIF" blev grundlagt i 1899. Klubben har tidligere været landet bedste håndboldhold.
'''Helsingør Idrætsforening''' (forkortet '''Helsingør IF''' eller "HIF") er en [[Danmark|dansk]] idrætsforening som blev grundlagt i [[1899]] hjemmehørende i [[Helsingør]].
Da det moderne fodboldprojekt Elite3000 blev dannet, blev HIFs aktivitet kraftigt nedprioteret.


Idrætsforeningen har fire afdelinger: [[atletik]], [[gymnastik]], [[håndbold]] og [[fodbold]]. Foreningen har tidligere haft landet bedste håndboldhold og har haft flere atleter på det danske landshold.
Klubbens fodboldstadion "[[Helsingør Stadion]]" ligger omkring bydelene Højstrup og Marienlyst i det nordlige Helsingør. Helsingør Hallen, som er hjemmebane for byens håndboldhold ligger omkring en halv kilometer fra Helsingør Stadion, nær et socialtboligbyggeri kaldet sundparken.


Foreningens træningsfaciliteter findes for atletik og fodbold findes på [[Helsingør Stadion]] som ligger omkring bydelene [[Højstrup]] og [[Marienlyst]] i det nordlige Helsingør og [[Helsingør Hallen]] i bydelen [[Sundparken]]. Atletik afdelingen har vintertid en av [[Danmark]]s mest morderne anlægninger i [[Snekkersten Hallen]].
== Kendte HIF spillere ==
* Jørgen Nielsen ([[Liverpool FC]])
* Tobias Mikkelsen ([[Brøndby IF]])


== HIF tilbage ==
== Kendte HIFere==
* [[Henning Larsen]] (Atletik-maraton) OL-deltager 1948
[[Billede:Img0534fw5ddHid.jpg‎|thumb|250px|right|Fan-gruppen Ultras Celeste Helsingør havde medbragt banner med teksten "HIF TILBAGE" til en udebane på Falster i 2008.]]
* [[Erik Jørgensen]] (Atletik-1500 meter) OL-deltager 1948
Siden Elite3000s grundlæggelse har der været en del protester mod projektet. Fan-gruppen Ultras Celeste Helsingør(UCH), har jævnligt lavet protester mod Elite3000. Gruppen har lavet flere bannere med teksten "HIF tilbage".
* [[Aage Poulsen]] (Atletik-1500 meter) OL-deltager 1948
* [[Solveig Langkilde]] (Atletik-højdespring) OL-deltager 1972
* [[Flemming Lauritzen]] (Håndbold) OL-deltager 1972
* [[Jens Erik Roepstorff]] (Håndbold) OL-deltager 1984
* [[Mads Junker]] (Fodbold) tidligere ungdomsspiller i HIF - 1 A-landskamp
* [[Jørgen Nielsen]] (Fodbold) tidligere ungdomsspiller i HIF -under 5 år reseve[[målmand]] i [[Liverpool F.C.]], men fik aldrig en førsteholdskamp
* [[Tobias Mikkelsen]] (Fodbold) tidligere ungdomsspiller i HIF -Flere U-landskamp, spiller nu i [[FC Nordsjælland]]


{{Serier under Sjællands Boldspil-Union}}
{{Serier under Sjællands Boldspil-Union}}


[[Kategori:Idrætsforeninger i Danmark]]
[[Kategori:Idrætsforeninger i Danmark]]
[[Kategori:Atletikklubber i Danmark]]
[[Kategori:Fodboldklubber i Danmark]]
[[Kategori:Håndboldklubber i Danmark]]
[[Kategori:Helsingør|Idrætsforening]]
[[Kategori:Helsingør|Idrætsforening]]

Versionen fra 23. okt. 2009, 16:13

Helsingør Idrætsforening

Helsingør Idrætsforening (forkortet Helsingør IF eller "HIF") er en dansk idrætsforening som blev grundlagt i 1899 hjemmehørende i Helsingør.

Idrætsforeningen har fire afdelinger: atletik, gymnastik, håndbold og fodbold. Foreningen har tidligere haft landet bedste håndboldhold og har haft flere atleter på det danske landshold.

Foreningens træningsfaciliteter findes for atletik og fodbold findes på Helsingør Stadion som ligger omkring bydelene Højstrup og Marienlyst i det nordlige Helsingør og Helsingør Hallen i bydelen Sundparken. Atletik afdelingen har vintertid en av Danmarks mest morderne anlægninger i Snekkersten Hallen.

Kendte HIFere