Charlotte Schimmelmann: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
m
Typo fixing, typos fixed: financiere → finansiere
m (exit {{wikificering}} - er nævnt i skabelon!!)
m (Typo fixing, typos fixed: financiere → finansiere)
 
Kun 2 år gammel mistede Charlotte faren, men fik trods morens små kår en fortræffelig opdragelse, især under tilsyn af sin [[fadder|gudmoder]], den udmærkede [[gehejmeråd]]inde M.C.H. Løvenskiold, født Numsen, på [[Løvenborg]]. Her oplevede hun for første gang det elegante liv, og kunne følge årets gang på et stort gods. Fru Løvenskiold var belæst, dannet og velinformeret, hvorimod hendes mand Severin Løvenskiold var godsejer og storbonde.
Familien Løvenskiold var norsk og havde tjent formuer på tømmerhandel. På et tidspunkt ønskede familien at financierefinansiere og bygge et af de fire palæer på Amalienborg. Navnet og titlen var købt. Charlottes mors ægteskab med den forarmede officer Schubart opfattedes i familien Løvenskiold som en kolossal og tragisk mesalliance. Man tog sig af børnene, gav dem en uddannelse, men overvejede åbenbart aldrig at udstyre døtrene med en egentlig medgift.
 
Søsteren Sybille blev gift med [[Johan Ludvig Reventlow]] til Brahetrolleborg, et rent inklinationsparti. Charlotte opfattedes som den kloge af søstrene, og det virker som om hun levede som en slags skyggetante i sin søsters nye familie. Sybille var familiens skønhed, Charlotte familiens skønånd. En lidt skarp, mager kvinde.
{{PersonBilledesavnes}}
{{FD|1757|1816|Schimmelmann, Charlotte}}
 
[[Kategori:Adelige]]
[[Kategori:Slægten Schimmelmann|Charlotte]]
26.013

redigeringer

Navigationsmenu