Hjælp:Kilder/Tekstskabelon: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
Udvidet
m (@ --> {{@}})
(Udvidet)
Disse skabeloner kan anvendes, når man skal søge en rettighedshaver om tilladelse til at bruge en tekst på Wikipedia. Da anvendelsesmuligheder for artikler på Wikipedia er meget vidtrækkende, er det vigtigt, at vedkommende fuldt ud forstår, hvad en evt. givet tilladelse betyder i praksis.
 
Da det kan være svært at udforme en høfligt forespørgsel, der dækker bredt nok, er her samlet et eksempel på, hvordan et spørgsmål kan se ud og så det svar, der efterfølgende skal sendes ind.
 
Held og lykke!
 
== Spørgsmål ==
 
Kære '''forfatter'''.
 
Jeg skriver til dig som aktiv bruger og skribent på Wikipedia, den frie encyklopædi (http://da.wikipedia.org), hvor jeg skriver om '''emne'''. I den forbindelse ville jeg meget gerne anvende din tekst på '''URL'''.
 
Da Wikipedia er en fri encyklopædi, betyder det, at andre har lov til at ændre i artiklerne, kopiere dem og endda efterfølgende anvende dem kommercielt - dog mod kildeangivelse og forfatteroplysninger. For at sikre dette, er alle artiklerne udgivet under Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.da) og GNU Free Documentation License (http://da.wikipedia.org/wiki/GNU_Free_Documentation_License), der blandt andet forbyder, at værker under dennedisse licenslicenser udgives under en andenandre licenslicenser.
 
For at kunne opfylde kravene i Commonsdisse Attribution-Shareto Alike 3.0licenser om forfattereat kreditere forfatterne, har hver eneste artikel på Wikipedia, har en "historik", så man altid kan se, hvem der har tilføjet hvad, hvornår. F.eks. kan du for artiklen Danmark se alle ændringer her: http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Danmark&action=history
 
Hvis du forstår disse vilkår og kan acceptere dem, skal du sende en e-mail-erklæring til adressen info-da{{@|15px}}wikimedia.org, så tilladelsen kan gemmes. På denne måde, kan man også finde frem til den en dag i fremtiden, hvis det skulle blive nødvendigt.
 
Med venlig hilsen '''Afsender'''
 
== Svar ==
 
/* Text follows in danish */
 
Til info-da{{@}}wikimedia.org.
 
Jeg, ‹angiv navn›, tilkendegiver hermed, at jeg er skaber af og/eller enerettighedshaver af ‹angiv værk›, fundet på URL ‹angiv link-adresse til værk›.
 
Jeg giver hermed tilladelse til frigivelse af det/de angivne værk(er), under licenserne Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported og GNU Free Documentation License. I det efterfølgende vil begrebet "værk"/"værket" blive anvendt - uanset om der er tale om et eller flere værker.
 
Jeg accepterer, at jeg giver hvem som helst rettigheder til uindskrænket anvendelse (også i kommercielt øjemed) og til at skabe afledte værker i alle henseender, så længe de for den valgte licens angivne betingelser og gældende lovgivning overholdes.
 
Jeg er opmærksom på, at jeg i enhver henseende beholder ophavsretten til mit værk, og at jeg bibeholder retten til at blive krediteret i henhold til den angivne licens' betingelser. Eventuelle afledte værker skabt af andre behøver ikke blive krediteret til mig.
 
Jeg er opmærksom på, at de valgte licenser kun omhandler ophavsrettigheder, og at jeg bibeholder retten til at agere fornødent over for folk, der anvender værket på en injuriepådragende måde, i strid med privatlivsrettigheder, varemærkelovgivning m.fl.
 
Jeg accepterer, at jeg ikke kan fortryde denne tilladelse samt, at værket kan forblive permanent på Wikimedias projekter.
 
‹sted› den ‹dato›, ‹angiv navn›
 
[[Kategori:Wikipedia]]
50.952

redigeringer

Navigationsmenu