Forskel mellem versioner af "STS-129"

Spring til navigation Spring til søgning
1.045 bytes tilføjet ,  for 10 år siden
m
5. dag
m (4. dag)
m (5. dag)
del af rumfærge-flyvningerne at undersøge varmeskjoldet. De endelige resultater af undersøgelserne foreligger dage senere.
 
På missionens tredje dag ankom rumfærgen til rumstationen og sammenkobling fandt sted <ref> [http://www.tycho.dk/article/view/5679/1/32/ Atlantis ankommet til Rumstationen] Tycho Brahe Planetarium, hentet 21. november 2009</ref>. Nicole Stott blev herefter en del af rumfærgebesætningen som hun skal flyve hjem med ved missionens afslutning. Med en robotarm flyttede besætningen ''ELC 1'' fra rumfærgens lastrum til en placering på rumstationens tværbom kaldet P3. P3 er roden af bagbords sides drejelige solcellevinger. De andre ELC'ere skal monteres på den modstående S3 - ''ELC 2'' på lørdag, ''ELC 3'' med [[STS-132]] og ''ELC 4'' med [[STS-134]].
 
Michael Foreman og Robert Satcher fuldførte missionens første rumvandring på fjerde dag. RmvandringenRumvandringen varede 6 timer og 37 minutter. Om natten blev besætningen vækket af en alarm pga. en mulig utæthed i rumstationen, det viste sig at være en falsk alarm og eneste gene var ekstra arbejde og og afbrudt søvn <ref> [http://ing.dk/artikel/104300-falsk-alarm-gav-drama-paa-rumstationen Falsk alarm gav drama på rumstationen] Ingeniøren, hentet 21. november 2009</ref>.
 
<gallery>
File:STS-129 EVA1 Michael Foreman 5.jpg|Michael Foreman
File:STS-129 EVA1 Robert Satcher 5.jpg|Robert Satcher
</gallery>
 
 
Missionens femte dag var i planlægning tiltænkt yderligere undersøgelse af rumfærgens varmeskjold, men der var ikke behov for en ekstra undersøgelse. Det meste af dagen blev brugt til overførsel af fragt mellem rumfærge og rumstation. Der blev også udført aktiviteter med rumfærges robotarm med ''ELC 2'' og afholdt mediekonferencer. Om natten blev besætningen endnu en gang vækket af falsk alarm.
 
;Tidsplan
:3. dag - Ankomst og sammenkobling rumfærge/rumstation. Opsætning af ELC 1 på P3 med robotarm [[File:☑.svg]]
:4. dag - Første rumvandring: Michael Foreman og Robert Satcher monterer ''S-band Antenna''[[File:☑.svg]]
:5. dag - Hvis der er behov for yderligere undersøgelse af varmeskjoldet udføres dette [[File:☑.svg]]
:6. dag - Anden rumvandring: Michael Foreman og Randolph Bresnik. Opsætning af ELC 2 på S3.
:7. dag - Hviledag
3.698

redigeringer

Navigationsmenu