Praetor: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
TXiKiBoT (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: sq:Pretor
m k->c
Linje 1: Linje 1:
Prætoren var stedfortræder for [[konsul]]en, når denne var i krig. Prætorens fungerede primært som den øverste juridiske embedsmand i Rom, og var som sådan dommer i langt de fleste civile retssager. En konsul kunne dog, på baggrund af sine beføjelser, overtage dommersædet hvis han ønskede det. En tidligere prætor blev betegnet pro-prætor, og ligesom pro-konsulen, blev disse ofte valgt til at bestyre en af de [[romerske provinser]].
Prætoren var stedfortræder for [[consul]]en, når denne var i krig. Prætorens fungerede primært som den øverste juridiske embedsmand i Rom, og var som sådan dommer i langt de fleste civile retssager. En konsul kunne dog, på baggrund af sine beføjelser, overtage dommersædet hvis han ønskede det. En tidligere prætor blev betegnet pro-prætor, og ligesom pro-konsulen, blev disse ofte valgt til at bestyre en af de [[romerske provinser]].


[[Kategori:Embeder i det Antikke Rom]]
[[Kategori:Embeder i det Antikke Rom]]

Versionen fra 8. dec. 2009, 10:47

Prætoren var stedfortræder for consulen, når denne var i krig. Prætorens fungerede primært som den øverste juridiske embedsmand i Rom, og var som sådan dommer i langt de fleste civile retssager. En konsul kunne dog, på baggrund af sine beføjelser, overtage dommersædet hvis han ønskede det. En tidligere prætor blev betegnet pro-prætor, og ligesom pro-konsulen, blev disse ofte valgt til at bestyre en af de romerske provinser.