Forskel mellem versioner af "Bagsværd Kirke"

Spring til navigation Spring til søgning
1.326 bytes tilføjet ,  for 11 år siden
m
ingen redigeringsopsummering
m
m
}}
 
'''Bagsværd Kirke''' beliggende på Taxvej, [[Bagsværd]] i [[Gladsaxe Kommune]] er opført 1973–1976 og tegnet af [[arkitekt]]en [[Jørn Utzon]]. Hovedentreprenør var [[Christiani og Nielsen]]. Kirken erstattede, efter 50 år, den midlertidige kirke i [[Bagsværd]].
 
Beliggenheden på den lange smalle grund har formet et langt, smalt bygningsanlæg, som åbner sig ind mod små, indre gårde, med lukkede facader mod omverdenen
Kirken er et utraditionel bygningsanlæg med glatte, hvide betonfacader, og grå aluminiumstage. Lyset i kirkerummet, der har 250 siddepladser, kommer overvejende fra det nordvendte meget store højtsiddende sidelys. Kirkerummet fortsætter delvist ud i sidebygningerne, hvorfra der kommer et kraftigt dagslys ovenfra.
 
Kirken er et utraditionel bygningsanlæg med glatte, hvide betonfacader, og grå aluminiumstage. Lyset i kirkerummet, der har 250 siddepladser, kommer overvejende fra det nordvendte meget store højtsiddende sidelys der reflekterer ned ad de hvidkalkede, krumme loftsflader og giver et skyggeløst lys, som aftager svagt nedefter. Specielt er endvidere at dagslyset falder mest koncentreret over alterpartiet og gulvarealet omkring alteret, hvor de kirkelige handlinger foregår. Kirkerummet fortsætter delvist ud i sidebygningerne, hvorfra der kommer et kraftigt dagslys ovenfra. Udover selve kirkerummet er der konfirmandstuer, mødesal, kontorer samt lokaler til kirkelig ungdomsarbejde. Alle siderummene er forbundet med brede gange, som løber både på tværs af huset og langs bygningens ydervægge.
Udover selve kirkerummet er der konfirmandstuer, mødesal, kontorer samt lokaler til kirkelig ungdomsarbejde.
 
== Inventar ==
Kirkens inventar er tegnet af Jørn Utzon. Altervæggen består af et luftigt net af tynde, hvide teglfliser. Altertæpper og anden kunstnerisk udsmykning er udført af væveren og keramikeren [[Lin Utzon]].
 
Den største klokke:
Kristus er opstanden.
[[File:Bagsværd Church,13.jpg|thumb|250px|Dagslyset er optimalt i kirkerummet]]
== Historie ==
1538 blev den daværende kirke i Bagsværd revet ned. [[Christian 3.]] havde befalet at stenene skulle anvendes bygning af universitet og præsteskole i [[København]]. Bagsværdboerne var nu henvist til at benytte [[Gladsaxe Kirke]]. I slutningen af 1800 tallet byggede Bagsværdboere et menighedshus i nærheden af Bagsværd skole. Huset blev rammen om et voksende menighedsliv.
 
Søndag den 14. oktober 1923 blev den lille midlertidige kirke i indviet Bagsværd, som dækkede det kirkelige behov i de følgende år, indtil den nuværende kirke blev indviet i 1976.
 
<gallery>

Navigationsmenu