Udenrigsministeriet (USA): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
indsætter Clinton som chef
m Doh. Mon ikke det er en udenrigsminister, der leder udenrigsministeriet...
Linje 18: Linje 18:
| hjemmeside = [http://www.state.gov www.state.gov]
| hjemmeside = [http://www.state.gov www.state.gov]
}}
}}
'''Det amerikanske udenrigsministerium''' (''United States Departement of State'' el. blot ''State Department'') er et [[ministerium]] i den [[USA's regering|amerikanske regering]] med ansvar for udenrigssager. Ministeriet blev oprettet den [[27. juli]] [[1789]] og har sit hovedsæde i Harry S. Truman-bygningen, tæt på det [[Det hvide hus]]. Chef for ministeriet er for tiden [[indenrigsminister]] [[Hillary Clinton]].
'''Det amerikanske udenrigsministerium''' (''United States Departement of State'' el. blot ''State Department'') er et [[ministerium]] i den [[USA's regering|amerikanske regering]] med ansvar for udenrigssager. Ministeriet blev oprettet den [[27. juli]] [[1789]] og har sit hovedsæde i Harry S. Truman-bygningen, tæt på det [[Det hvide hus]]. Chef for ministeriet er for tiden [[udenrigsminister]] [[Hillary Clinton]].


== Eksterne henvisninger ==
== Eksterne henvisninger ==

Versionen fra 14. dec. 2009, 15:32

Udenrigsministeriet
United States Department of State
Overblik
Antal ansatte
30,266 (2004)
Årligt budget $35.1 billion (2007)
Ledelse
Eksterne henvisninger
[[1] www.state.gov%20www.state.gov]]

Det amerikanske udenrigsministerium (United States Departement of State el. blot State Department) er et ministerium i den amerikanske regering med ansvar for udenrigssager. Ministeriet blev oprettet den 27. juli 1789 og har sit hovedsæde i Harry S. Truman-bygningen, tæt på det Det hvide hus. Chef for ministeriet er for tiden udenrigsminister Hillary Clinton.

Eksterne henvisninger