Forskel mellem versioner af "George Patton"

Spring til navigation Spring til søgning
2 bytes tilføjet ,  for 10 år siden
→‎Holdninger om race: patton talte nok ikke på dansk, så jeg retter "i" til "I". et par andre sprogfejl i samme afsnit
m (sprog skabelon fjernet)
(→‎Holdninger om race: patton talte nok ikke på dansk, så jeg retter "i" til "I". et par andre sprogfejl i samme afsnit)
 
=== Holdninger om race ===
Brugen af sorte tropper under fremstødet mod [[Siegfried-linjen]] giver et indblik i Pattons holdninger i racespørgsmålet. Den første rent sorte tankenhedtankbataljon ''761st'' med øgenavnet "Black PantherPanthers" tank bataljonen, blev tildelt Patton i efteråret 1944 efter hans egen anmodning. Da enheden skulle til at gå i kamp, inspicerede Patton bataljonen og talte til mændene:
 
{{citat2|Mænd, I er de første neger-tankbesætninger der skal kæmpe i den amerikanske hær. Jeg ville ikke have bedt om at få jer tildelt, hvis ikke iI var gode. Jeg har kun de bedste i min hær. Jeg er ligeglad med hvilken hudfarve I har, så længe iI blot går ud og dræber de der tyske skiderikker. Alle har deres øjne fæstet på jer, og forventer meget af jer. De fleste af jeres race ser op til jer. Lad være med at skuffe dem, for pokker, og lad være med at skuffe mig!<ref name="Wilson 1999">Wilson, Joe W. ''The 761<sup>st</sup> "Black Panther" Tank Battalion in World War II". Jefferson, NC: McFarland & Company, 1999. p53.</ref>|George S. Patton, ''The 761<sup>st</sup> "Black Panther" Tank Battalion in World War II"''}}
 
Som mange andre officerer i militæret udtrykte Patton sin tvivl om at bruge sorte i kampstyrkerne. Da han kom tilbage til sit hovedkvarter efter inspektionen, bemærkede han: "De gav et godt første indtryk, men jeg har ingen tiltro til racens kampevner."<ref name="Wilson 1999"/> Han accepterede 761,"Black tank bataljonPanthers" fordi han havde brug for al den kampkraft, som han kunne få. Selv efter krigen var Patton ikke tilbøjelig til at ændre sin mening om sorte soldater. I ''War As I Knew It'', omtaler han den ovennævnte episode og tilføjer "som individer var de gode soldater, men jeg gav udtryk for min holdning på daværende tidspunkt, og har aldrig fundet det nødvendigt at ændre den, at en sort soldat ikke kan tænke hurtigt nok til at kæmpe i panser."<ref>Patton, George S. ''War As I Knew It''. Boston: Houghton Mifflin, 1947. p160.</ref>
 
D'Este forklarer, at "på den ene side kunne han beundre - og gjorde det - den drøjde og det mod", som nogle sorte soldater havde, men hans skrifter kan også ofte læses som, at "han håner dem og deres officerer, fordi de ikke var en del af hans sociale orden." Historikeren Hugh Cole pointerer, at Patton var den første militære leder, som indførte blandede riffelkompagnier, da det kneb med mandskab.
 
Pattons syn på sorte virker mildt og endda generøst sammenlignet med de bemærkninger, som han kom med om jøder og andre etniske grupper, som han mødremødte igennemgennem sin militære karriere (og langt mildere end hans legendariske had til russerne). I almindelighed betragtede han dem, som ikke var af nordeuropæisk oprindelse, som beskidte og uciviliserede. På den anden side viser hans udtalelser om historien ikke manglende respekt for de militære resultater, som andre racer havde opnået.
 
Han blev ikke desto mindre forfærdet over det han så, da 3. Armé befriede koncentrationslejren i [[Buchenwald]]. Lokale tyske borgere hævdede, at de ikke var klar over hvad der foregik. Han beordrede amerikanske tropper til at indfange omkring 2.000 lokale tyskere og marchere dem gennem lejrene. Han ønskede, at de skulle opleve grusomhederne på første hånd.
 
{{Citat2|Vanskeligheden ved at forstå russeren består i, at vi ikke tager højde for det faktum, at han ikke er europæer men asiat, og derfor tænker ad snørklede baner. Vi har ikke lettere ved at forstå en russer end en kineser eller japaner, og fra hvad jeg har set af dem, har jeg ikke noget særligt ønske om at forstå dem, ud over at finde ud af, hvor meget bly eller jern der kræves for at dræbe dem. Udover hans andre elskelige karaktertræk har russeren ingen respekt for menneskeliv, og de er helt igennem skiderikker, barbarer og kroniske drukkenbolte.
<ref>Charles M. Province: [http://www.pattonhq.com/unknown/chap10.html The Unknown Patton Chapter Ten (The Patton Philosophy)<!-- Bot generated title -->]</ref>|George S. Patton}}
 
=== Forholdet til Eisenhower ===
3.251

redigeringer

Navigationsmenu