Tinghøj Batteri: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Galleru ned under tekst
Sooe (diskussion | bidrag)
tilføjelse af tekst
Linje 1: Linje 1:
'''Tinghøj Batteri''' var en del af [[Københavns Befæstning]]s nordlige front og var det ene ud af de 4 betonbefæstningselementer [[Gladsaxe Fort]], [[Bagsværd Fort]], Buddinge [[Batteri]], Tinghøj Batteri samt en minimal del af Befæstningskanalen som forbinder [[Furesø]] med [[Lyngby Sø]].
'''Tinghøj Batteri''' blev opført i 1887-88 ogvar en del af [[Københavns Befæstning]]s nordlige front og var det ene ud af de 4 betonbefæstningselementer [[Gladsaxe Fort]], [[Bagsværd Fort]], Buddinge [[Batteri]], Tinghøj Batteri samt en minimal del af Befæstningskanalen som forbinder [[Furesø]] med [[Lyngby Sø]].
Tinghøj Batteri lå tilbagetrukket i forhold til Bagsværdfortet og Gladsaxefortet. Batteriets funktion var at støtte de to forter samt evt. supplere [[Vestvolden]].

Det var et ca. 300 m langt halvmåneformet batterianlæg med en foranliggende tør grav. Anlægget bestod af to batteri-linier, den søndre med seks betonbriske og den nordre med fire, adskilt af en kassematbygning, der indeholdt ammunitionsmagasiner og belægningsrum.
Batteri-linierne var bestykket med seks 15 cm jernkanoner og fire 12 cm jernkanoner på henholdsvis venstre og højre batterilinie. Til nærforsvar var der på dækket af kasematbygningen to pansrede forsvindingstårne , hvert bestykket med en 8 mm. 10-løbet mitrailleuse.

Bemandingen bestod af 3 officerer, 13 underofficerer og 100 menige.
 
Batteriet blev nedlagt i 1920.




Linje 5: Linje 13:




[[Fil:Tinghoej_Batteri_Struben3.jpg|thumb|Tinghøj Batteri, struben]]
Tinghøj Batteri lå tilbagetrukket i forhold til Bagsværdfortet og Gladsaxefortet. Batteriets funktion var at støtte de to forter samt evt. supplere [[Vestvolden]].
[[Fil:Tinghoej_Batteri_Gang_belaegning2.jpg|thumb|Tinghøj Batteri belægningsgang]]
[[Fil:Tinghoej_Batteri_Deko_officerer2.jpg|thumb|Tinghøj Batteri, loftdekoration]]


<gallery>
Fil:Tinghoej_Batteri_Struben3.jpg|Tinghøj Batteri, struben
Fil:Tinghoej_Batteri_Gang_belaegning2.jpg|Tinghøj Batteri belægningsgang
Fil:Tinghoej_Batteri_Deko_officerer2.jpg|Tinghøj Batteri, loftdekoration
</gallery>


==Ekstern henvisning==
==Ekstern henvisning==

Versionen fra 8. jan. 2010, 09:43

Tinghøj Batteri blev opført i 1887-88 ogvar en del af Københavns Befæstnings nordlige front og var det ene ud af de 4 betonbefæstningselementer Gladsaxe Fort, Bagsværd Fort, Buddinge Batteri, Tinghøj Batteri samt en minimal del af Befæstningskanalen som forbinder Furesø med Lyngby Sø. Tinghøj Batteri lå tilbagetrukket i forhold til Bagsværdfortet og Gladsaxefortet. Batteriets funktion var at støtte de to forter samt evt. supplere Vestvolden.

Det var et ca. 300 m langt halvmåneformet batterianlæg med en foranliggende tør grav. Anlægget bestod af to batteri-linier, den søndre med seks betonbriske og den nordre med fire, adskilt af en kassematbygning, der indeholdt ammunitionsmagasiner og belægningsrum. Batteri-linierne var bestykket med seks 15 cm jernkanoner og fire 12 cm jernkanoner på henholdsvis venstre og højre batterilinie. Til nærforsvar var der på dækket af kasematbygningen to pansrede forsvindingstårne , hvert bestykket med en 8 mm. 10-løbet mitrailleuse.

Bemandingen bestod af 3 officerer, 13 underofficerer og 100 menige.   Batteriet blev nedlagt i 1920.


Batteriet ligger i Gladsaxe Kommune ved Vandtårnsvej lige bag malingsproducenten Dyrup.


Tinghøj Batteri, struben
Tinghøj Batteri belægningsgang
Tinghøj Batteri, loftdekoration


Ekstern henvisning

Københavns befæstning 1880-1920