Forskel mellem versioner af "Giovanni Pierluigi da Palestrina"

Spring til navigation Spring til søgning
ingen ændringskommentar
m (Skift til smallere skabelon. Skift hvis det ikke passer ind i artiklen; kosmetiske ændringer)
 
Han blev født omkring år [[1525]] i en lille by i Italien ved navn Palestrina, hvorfra han har sit navn. Man ved ikke meget om hans ungdom, men man har via nogle gamle dokumenter kunnet se, at han tog til [[Rom]] som ung, hvor han uddannede sig, måske hos Robin Mallapert (organist) og levede og arbejdede det meste af sit liv.
Ikke før år [[1544]] har man noteret, at han blev organist og korleder i sin hjemby, igen i [[1547]], hvor han gifter sig med hanssin første kone Lucrezia Gori, og allerede 3 år senere i [[1550]], var han blevet så omtalt, at han fik tilbudt arbejde ved Cappella Guilia (en del af det sixtinske kor), som korleder. 4 år efter denne ansættelse skrev han sin første samling [[messe]]r, inspireret af de messer Cappella Guilia-koret sang.
Han blev i en periode mellem [[1550]] og [[1555]] ansat i selve det [[Sixtinske Kapel]], men så blev Paven udskiftet og den nye pave mente ikke at en gift mand var det Sixtinske Kapel værdigt, og afskedigede ham.
Efter han havde mistet jobbet i det Sixtinske Kapel, udnævnte to af Roms vigtigste kirker Palestrina til kapelmester, [[St. Johannes Lateran]] (1555-1560) og [[St. Maria Maggiore]] (1561-1566).
Anonym bruger

Navigationsmenu