Ministeriet for magi: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
→‎Rufus Scrimgeour: exit lycantropi
Flytter biografisk materiale til Bipersoner i Harry Potter-universet
Linje 1: Linje 1:
'''Ministeriet for Magi''' er et ministerium for den magiske befolkning i [[Harry Potter]]s univers. Det er en pendant til statsministeriet. Første gang ministeriet optræder er [[Cornelius Fudge]] [[minister for magi]], der er det højeste embede man kan bestride i ministeriet.
'''Ministeriet for Magi''' er et [[ministerium]] for den [[magi]]ske befolkning i [[Harry Potter]]s univers. Det er en pendant til [[statsministerie]]t. Første gang ministeriet optræder er [[Cornelius Fudge]] [[minister for magi]], der er det højeste [[embede]] man kan bestride i ministeriet. Han afløses senere af [[Rufus Scrimgeour]].


Ministeriet har til opgave at varetage den magiske verdens ve og vel, og deres vigtigste opgave er, at sørge for at almindelige mennesker (såkaldte [[muggler]]e) ikke blive klar over eksistensen af den magiske verden. Derfor er der oprettet en lang række afdelinger, der på forskellig vis forsøger at hemmeligholde magi for mugglere. Derudover er der også afdelinger for mere almindelige ting, med undtagelse af, at det hele er magisk.
Ministeriet har til opgave at varetage den magiske verdens ve og vel, og deres vigtigste opgave er at sørge for at almindelige mennesker (såkaldte [[muggler]]e) ikke blive klar over eksistensen af den magiske verden. Derfor er der oprettet en lang række afdelinger, der på forskellig vis forsøger at hemmeligholde magi for mugglere. Derudover er der også afdelinger for mere almindelige ting, med undtagelse af, at det hele er magisk.


Ministeriet bliver første gang nævnt i ''[[Harry Potter og De Vises Sten]]'', men optræder først i ''[[Harry Potter og Fønixordenen|Fønixordenen]]''.
Af andre kontorer og afdelinger kan nævnes
*Afdelingen for Magiske Spil og Sportsgrene
*Afdelingen for Magiske Katastrofer
*Afdelingen for Magisk Transport
*Afdelingen for Overvågning af Magiske Væsner
*Departemantet for Magisk Lovgivning, der har lavet Troldmandsloven
*Kontoret for Uautoriseret brug af Magi
*Mysteriedepartementet
*Afdelingen for Misbrug af Mugglergenstande
*Afdelingen for intermasgiske kooperativer

Højmagiratet, der er troldmændendes højesteret, har også til huse i ministeriet.
Aurorhovedkvarteret ligger ligeledes i ministeriet. Aurorne er universets politi, og både den lovgivende, udøvende og dømmende magt er således samlet i ministeret. Dette bryder med princippet om [[magtens tredeling]].

Ministeriet bliver første gang nævnt i [[Harry Potter og De Vises Sten]], men optræder først i [[Harry Potter og Fønixordenen]].


== Afdelingen for Misbrug af Mugglergenstande ==
== Afdelingen for Misbrug af Mugglergenstande ==
Afdelingen består af 2 personer, hvoraf den ene er [[Ronald Weasley|Ron]]'s far [[Arthur Weasley]]. Deres kontor beskrives som at det skulle være på størrelse med et kosteskab. Deres arbejde består i, at finde og konfiskere mugglergenstande, der har været udsat for magi, og derefter ved et uheld eller med vilje har fundet vej til mugglernes verden. Dette omfatter alt fra aggresive skraldespande til toiletter, der skyller den forkerte vej.
Afdelingen består af 2 personer, hvoraf den ene er [[Ronald Weasley|Ron]]'s far [[Arthur Weasley]]. Deres kontor beskrives som at det skulle være på størrelse med et kosteskab. Deres arbejde består i, at finde og konfiskere mugglergenstande, der har været udsat for magi, og derefter ved et uheld eller med vilje har fundet vej til mugglernes verden. Dette omfatter alt fra aggresive skraldespande til toiletter, der skyller den forkerte vej.


== Andre kontorer og departementer ==
<!-- Mysteriedepartementet -->
Af andre kontorer og afdelinger kan nævnes:
* Afdelingen for Magiske Spil og Sportsgrene
* Afdelingen for Magiske Katastrofer
* Afdelingen for Magisk Transport
* Afdelingen for Overvågning af Magiske Væsner
* Departementet for Magisk Lovgivning, der har lavet Troldmandsloven
* Kontoret for Uautoriseret brug af Magi
* Mysteriedepartementet
* Afdelingen for intermasgiske kooperativer


== Ansatte ==
== Andre funktioner ==
Højmagiratet, der er troldmændendes højesteret, har også til huse i ministeriet.
=== Cornelius Fudge ===
'''Cornelius Oswald Fudge''' var minister for magi i England fra 1990 til 1997. Han blev efterfulgt af [[#Rufus Scrimgeour|Rufus Scrimgeour]].

Første gang vi hører om ham, er i ''[[Harry Potter og De Vises Sten]]''. Her bliver han beskrevet af [[Rubeus Hagrid]] over for Harry som en meget usikker leder, som hele tiden beder [[Dumbledore]] om hjælp.

I ''[[Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer]]'' sender han Hagrid til troldmandsfængslet [[Azkaban]] for at vise det magiske samfund, at ministeriet gør noget for at ordne situationen.

I ''[[Harry Potter og Fangen fra Azkaban]]'' bliver han kritiseret, fordi han har informeret [[muggler]]premierministeren om, at [[Sirius Black]] var undsluppet fra Azkaban. Han står og venter på Harry, da denne ankommer til [[Den Utætte Kedel]] efter at have forladt Dursleys hus. Harry forventer at blive straffet, fordi han ved et uheld havde fået sin tante Marge til at blæse op som en ballon. Men Fudge giver ham ingen straf og beder kun Harry om ikke at forlade Den Utætte Kedel eller [[Diagonalstræde]]. Dette syntes Harry var mærkelig, men da han finder ud af, at Fudge mener, at Sirius Black er ude efter ham, forstår Harry, hvorfor han er sluppet for straf. Harry møder igen Fudge, da denne kommer til [[Hogwarts]] for at bevidne appelhøringen vedrørende [[hippogrif]]en [[Stormvind]].

=== Dolora Nidkjær ===
'''Dolora Nidkjær''' møder vi første gang ved [[Harry Potter]]'s høring i ministeriet, hun er seniorundersekretær for [[#Cornelius Fudge|Cornelius Fudge]].
Harry møder hende næste gang, da hun bliver ansat som lærer i forsvar mod mørkets kræfter. I timerne giver hun eleverne bøger at læse i og siger at de ikke skal bruge deres tryllestav i timerne. Hun bliver ekstra meget hadet, da hun giver [[Harry Potter (person)|Harry Potter]] en eftersidning, hvor han kradser ned i sig selv: Jeg må ikke lyve, Jeg må ikke lyve, osv. Da [[Albus Dumbledore]] bliver fjernet som rektor for [[Hogwarts]] bliver hun indsat som hans afløser.

=== Rufus Scrimgeour ===
'''Rufus Scrimgeour''' overtog posten som minister i magi fra [[#Cornelius Fudge|Cornelius Fudge]]. Før det var han leder af [[auror]]erne, der er dem, der jager de [[troldmand|troldmænd]], der praktiserer mørk magi. Han prøvede flere gange i [[Harry Potter og Halvblodsprinsen]] at få Harry Potter til at give sin støtte til Ministeriet for magi. Men Harry afviser ham, da han mener det er forkert at anholde uskyldige som f.eks. [[Stan Stabejs]]. Scrimgeour nægter hver gang at løslade dem, og afviser at de er uskyldige.Scrimgeour bliver i Harry Potter og Dødsreagalierne dræbt af [[Lord Voldemort]]

=== Percy Weasley ===
'''Percy Ignatius Weasley''' i [[Harry Potter (bog)|Harry Potter]]-universet er den tredjefødte søn af [[Molly Weasley]] og [[Arthur Weasley]] (født [[22. august]] [[1976]]). Han har i alt fem brødre og en søster, og Weasley-familien bor i [[Vindelhuset]]. De har alle flammende rødt hår og fregner over hele ansigtet. Percy er høj og ranglet og har været [[vejleder]] og senere [[Præfekt (kostskole)|præfekt]] på [[Hogwarts]].

Han arbejder i Ministeriet for Magi og er først sekretær for [[Bartemius Ferm]], som er leder af [[Afdelingen for Intermagiske Kooperativer]]. Senere bliver han dog forfremmet da Hr. Ferm bliver myrdet, og han bliver juniorsekretær for selveste ministeren for magi, [[#Cornelius Fudge|Cornelius Fudge]].


Aurorhovedkvarteret ligger ligeledes i ministeriet. Aurorne er universets [[politi]], og både den lovgivende, udøvende og dømmende magt er således samlet i ministeret. Dette bryder med princippet om [[magtens tredeling]].
I seriens syvende og afsluttende kapitel [[Harry Potter og Dødsregalierne]] afsløres det i epilogen, at han er ansat på Hogwarts skole for heksekunster og troldmandskab


{{Harrypotter}}
===Wilkie Twycross===
'''Wilkie Twycross''' arbejder i Ministeriet for Magi, han er desuden lærer i Spektral Transferans på Hogwarts.


[[Kategori:Steder i Harry Potter-universet]]
[[Kategori:Steder i Harry Potter-universet]]

Versionen fra 17. jan. 2010, 01:30

Ministeriet for Magi er et ministerium for den magiske befolkning i Harry Potters univers. Det er en pendant til statsministeriet. Første gang ministeriet optræder er Cornelius Fudge minister for magi, der er det højeste embede man kan bestride i ministeriet. Han afløses senere af Rufus Scrimgeour.

Ministeriet har til opgave at varetage den magiske verdens ve og vel, og deres vigtigste opgave er at sørge for at almindelige mennesker (såkaldte mugglere) ikke blive klar over eksistensen af den magiske verden. Derfor er der oprettet en lang række afdelinger, der på forskellig vis forsøger at hemmeligholde magi for mugglere. Derudover er der også afdelinger for mere almindelige ting, med undtagelse af, at det hele er magisk.

Ministeriet bliver første gang nævnt i Harry Potter og De Vises Sten, men optræder først i Fønixordenen.

Afdelingen for Misbrug af Mugglergenstande

Afdelingen består af 2 personer, hvoraf den ene er Ron's far Arthur Weasley. Deres kontor beskrives som at det skulle være på størrelse med et kosteskab. Deres arbejde består i, at finde og konfiskere mugglergenstande, der har været udsat for magi, og derefter ved et uheld eller med vilje har fundet vej til mugglernes verden. Dette omfatter alt fra aggresive skraldespande til toiletter, der skyller den forkerte vej.

Andre kontorer og departementer

Af andre kontorer og afdelinger kan nævnes:

  • Afdelingen for Magiske Spil og Sportsgrene
  • Afdelingen for Magiske Katastrofer
  • Afdelingen for Magisk Transport
  • Afdelingen for Overvågning af Magiske Væsner
  • Departementet for Magisk Lovgivning, der har lavet Troldmandsloven
  • Kontoret for Uautoriseret brug af Magi
  • Mysteriedepartementet
  • Afdelingen for intermasgiske kooperativer

Andre funktioner

Højmagiratet, der er troldmændendes højesteret, har også til huse i ministeriet.

Aurorhovedkvarteret ligger ligeledes i ministeriet. Aurorne er universets politi, og både den lovgivende, udøvende og dømmende magt er således samlet i ministeret. Dette bryder med princippet om magtens tredeling.