Devon (county): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
LucienBOT (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: gl:Devon
Xqbot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: vi:Devon
Linje 61: Linje 61:
[[ug:Déwonshir]]
[[ug:Déwonshir]]
[[uk:Девон (графство)]]
[[uk:Девон (графство)]]
[[vi:Devon]]
[[vo:Devon]]
[[vo:Devon]]
[[zh:德文郡]]
[[zh:德文郡]]

Versionen fra 22. jan. 2010, 09:58

Devons placering i England.

Devon er et grevskab (county) i South West England. Det grænser op til Cornwall, Dorset og Somerset. Tidligere blev det kaldt Devonshire, men dette navn er ikke længere benyttet. Det administrative center for Devon ligger i Exeter. Det ceremonielle grevskab Devon omfatter de selvstyrende områder Plymouth og Torbay ud over otte enheder i administrative.

Navnet Devon kommer fra navnet romerne, som gav det til det keltiske folk som boede der omkring år 50, Dumnonii, som betyder "de som bor i en dyb dal". Romerne besatte området med militære styrker i omkring 25 år, og beholdt en garnison i dagens Exeter, som romerne kaldte Isca Dumnoniorium. Romere boede i området i mindst tre århundrer.

I det 9. århundrede blev området truet af vikinger, og frem til den normaniske erobringen udførte vikingene stadig plyndringstogter i området. Nogle få nordiske stedsnavne er bevaret, og viser at der har været nordiske bosætninger i området. Vikingene var også indirekte ansvarlige for flytingen af katedralen fra Crediton til Exeter; den skulle placeres i en by hvor den kunne beskyttes.

Flag

Devons flag.

Devon har et flag som er viet til St. Petroc. Flaget blev indført i 2003 efter en designkonkurrence arrangeret af BBC Devon.


Skabelon:Engelske counties