Brugerdiskussion:Victoria~dawiki: Forskelle mellem versioner

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Palnatoke, du bør begrunde din holdning
Kunne en behjertet wikipedianer læse og efterkomme denne meddelelse
Linje 146: Linje 146:


:Palnatoke, kan vi nu ikke bare glemme fortidens intermezzo - og så lige få den nomineringsperiode forlænget. Kh. [[Bruger:Victoria|Victoria]] 29. jan 2010, 17:01 (CET)
:Palnatoke, kan vi nu ikke bare glemme fortidens intermezzo - og så lige få den nomineringsperiode forlænget. Kh. [[Bruger:Victoria|Victoria]] 29. jan 2010, 17:01 (CET)

== Læs lige følgende besked... ==
<div width=100% style="font-size:200%; border:solid 15px black; padding:10px; text-align:center; vertical-align:center; font-size:24pt; font-weight:bold; line-height:30pt; background-color:white"><center>Læs lige denne besked... <br/><br/> Det er altså lidt uretfærdigt, at den seneste [[Wikipedia:Kandidater til gode artikler/Afslåede|GA-afstemning]] er blevet afslået, når dens nomineringsperiode i stedet burde forlænges med syv dage, fordi mindst seks registrerede brugere skal deltage i afstemningen. Og i øvrigt mangler afstemningen også en konklusion. <br/><br/> Kh. [[Bruger:Victoria|Victoria]] 30. jan 2010, 11:48 (CET)</center></div>

Versionen fra 30. jan. 2010, 11:48

   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Victoria~dawiki!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Morten LJ 3. jan 2007 kl. 18:26 (CET)

Anmodning om overtagelse af brugernavn

Wikipedia:Anmodning om ændring af brugernavn er der blevet anmodet om at overtage dit brugernavn, da du ikke har anvendt det til at redigere i Wikipedia, og en anden bruger gerne vil bruge det i forbindelse med sine redigeringer. Ifølge anmodningssiden har du syv dage til at sige nej til overtagelsen, ellers kan det blive overtaget, såfremt overtagelsesbetingelserne er opfyldt.

Hvis du har oplyst en fungerende e-mail-adresse i dine indstillinger, skulle du modtage en e-mail fra en bureaukrat, som forklarer hvordan du siger "ja" eller "nej" til anmodningen.

Hvis du siger "ja" til anmodningen om at du får et nyt brugernavn, så en anden bruger kan overtage dit nuværende brugernavn, så log venligst ind og skriv dit svar her på siden (fortæl eventuelt også hvilket nyt brugernavn du ønsker, ellers bruger vi et generisk navn).

Reagerer du ikke vil overtagelsen blive udført og din konto flyttet til et generisk brugernavn. Du kan til enhver tid bede om at få kontoen flyttet til et andet selvvalgt navn, men ikke det oprindelige.

Er du imod at få et nyt brugernavn så log venligst ind, og foretag en redigering. Du kan redigere denne side og for eksempel svare "Nej", du kan fjerne dette indlæg fra siden, eller du kan foretage en anden redigering. Ved at foretage en redigering, forhindrer du overtagelsen, da en bruger med redigeringer knyttet til sit brugernavn, ikke kan miste det.

Bemærk at en overdragelse ikke forhindrer dig i at redigere, eller gør at du mister data. Dine indstillinger, overvågningsliste og andre brugerindstillinger vil blive overført til det nye brugernavn, hvis det nuværende bliver overtaget.

Vælger du ikke at overdrage brugernavnet, skal du være opmærksom på, at det ikke vil fungere på flertallet af andre Wikipedia-udgaver og søsterprojekter, da navnet dér vil komme til at tilhøre brugeren, der har bedt om at overtage det.

Tak fordi jeg måtte bruge lidt af din tid. - Sihu Shikoba 5. nov 2009, 15:50 (CET)

Overtagelsen gennemført

Hermed er overtagelsen gennemført af Kaare. Din konto er flyttet til Bruger:Victoria1 (Se Brugerdiskussion:Victoria1). - Mvh. Victoria 16. nov 2009, 17:17 (CET)

Om Dinesen-ændringer

Hej Sihu. Jeg kan se, at du er i gang med at ændre en række småartikler om personer i Dinesen-familien til omdirigeringer til netop den artikel. Jeg synes, at det er ret problematisk, når f.eks. info om Ellen Dinesen på den måde forsvinder, for der står jo ingenting om hende i familie-artiklen. Måske har du tænkt dig at udvide familie-artiklen til at indeholde noget om flere medlemmer, men kunne du så ikke gøre det først, inden du gør de individuelle artikler til henvisninger? Mvh. Arne (Amjaabc) 17. jun 2009, 23:50 (CEST)

Jo, jeg har netop tænkt mig at udvide artiklen om Dinesen-familien. - Sihu Shikoba 18. jun 2009, 00:04 (CEST)
Ok, men det var jo ikke umiddelbart til at se. Fortsat god arbejdslyst. --Arne (Amjaabc) 18. jun 2009, 00:05 (CEST)
Lige en ting mere: Du har et par steder rettet {{FD}}-skabelonen til Født i .. og Død i .. kategorierne. Men FD-skabelonen sætter faktisk automatisk disse to kategorier og med en tredje parameter også default-sorteringen. Så det er ikke nødvendigt at lave det om. --Arne (Amjaabc) 18. jun 2009, 00:09 (CEST)
Okay, godt du var opmærksom på det. Jeg husker det til en anden gang. Men det er vel ikke nødvendigt at rette det tilbage eller hvad? - Sihu Shikoba 18. jun 2009, 00:15 (CEST)
Nej, det er ikke nødvendigt at gendanne. FD bruges først og fremmest ved nye artikler (den er vist ikke så gammel). Det andet giver helt samme resultat; der er bare ingen grund til at rette FD væk. --Arne (Amjaabc) 18. jun 2009, 00:20 (CEST)

Et lille tip

Hej! Vil du være sød at huske:

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

På forhånd tak. --Masz () 26. jun 2009, 07:27 (CEST)

Vedr. artikelflytninger

Jeg kan se, at du ville flytte en artikel her. Den rigtige måde at flytte en artikel på, er ved at bruge flytfanen ovenover artiklen, for så får man også historikken med.
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 5. jul 2009, 19:15 (CEST)

Ok, så bruger jeg flyt-fanen, når jeg næste gang vil flytte en artikel. - Sihu Shikoba 5. jul 2009, 19:33 (CEST)
Da du flyttede Adam Oehlenschläger-artiklen skete det alligevel manuelt, måske fordi der i forvejen var en omdirigering? I sådanne tilfælde skal du bede en administrator om hjælp, i stedet for at flytte manuelt, da artiklens historik ellers ikke flyttes med til den nye placering - se Hjælp:Flytning. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 14. jul 2009, 20:15 (CEST)
Ja, jeg valgte netop at flytte artiklen manuelt, idet der i forvejen var en omdirigering. Men nu har du jo flyttet artiklen med historik, så nu er det i orden. - Sihu Shikoba 14. jul 2009, 20:28 (CEST)

Ang. kategorien brevsamlinger

Jeg kan se, at du har oprettet en kategori, der hedder Kategori:Brevsamlinger. Kan jeg bede dig om to ting? 1: Gider du finde en kategori, som Kategori:Brevsamlinger kan placeres i. Kategorier skal nemlig også sættes i kategorier. 2: Og skrive en beskrivelse på Kategori:Brevsamlinger, så man kan se, hvilke artikler, der skal deri? Du kan oprette kategorien, ved at klikke på et af de røde links dertil her i denne meddelelse.
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 11. jul 2009, 21:35 (CEST)

Udført, de to opgaver er hermed foretaget. - Sihu Shikoba 11. jul 2009, 22:30 (CEST)
Det har jeg set. Super! :-)
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 11. jul 2009, 22:38 (CEST)

Tak for nomineringen

Det glæder mig at du har nomineret Storfyrstendømmet Litauen til LA ;) --mvh Per (PerV) 17. okt 2009, 13:07 (CEST)

Det er også en velskrevet artikel, der fortjener LA-nominering. - Sihu Shikoba 17. okt 2009, 13:19 (CEST)

Barnstar

Hej Sihu Shikoba, tusind tak for at tildele mig en barnstar! Det er dejligt, at ens arbejde bliver påskønnet. Venlig hilsen --KLN 1. nov 2009, 09:52 (CET)

Selv tak - din barnstar er velfortjent. - Sihu Shikoba 1. nov 2009, 21:43 (CET)

Marionet

Blokeret som marionet
Du er blevet blokeret på ubestemt tid, da det formodes at du er den samme som Konnex (disk.bidrag) . Der henvises til bidrag for bevis. Når du er blokeret eller bandlyst, må du ikke redigere Wikipedia. Alle dine redigeringer er blevet eller vil blive rettet tilbage.
--Palnatoke 5. nov 2009, 18:33 (CET)

Vedr. blokeringen

Jeg har foretaget mere end 1.200 gode redigeringer her på da-wiki - og skal takken for dette arbejde virkelig være en varig blokering? Jeg har oprettet nye artikler, skabt nye sammenhænge og gjort KB-artiklen til såvel UA som LA - og fortjener jeg så ikke andet end en formålsløs blokering? Jeg har i kraft af mit arbejde en værdifuld viden om KB-artiklens styrker og svagheder - og bør den viden ikke komme artiklen til gode? Jeg har aldrig tidligere været blokeret - og da min bruger er oprettet med seriøse intentioner, hvorfor skal den så underlægges varig blokering? Mvh. - Sihu Shikoba 6. nov 2009, 02:57 (CET)

Blokeringen skyldes en stærk formodning om at du og Bruger:Konnex er en og samme person. --Palnatoke 6. nov 2009, 07:11 (CET)

Hvordan i alverden kan jeg som wikipedianer være marionet til en bruger, der har foretaget færre redigeringer end jeg selv? Jeg står uforstående over for din beskyldning. Og hvem skal efter blokeringen af min bruger fortsætte arbejdet med KB-artiklen? Dit benspænd af min bruger giver ikke mulighed for KB-artiklens eventuelle FA-nominering. Mvh. - Sihu Shikoba 6. nov 2009, 08:16 (CET)

Du kan jo fortsætte arbejdet, når blokeringen af din oprindelige konto udløber. --Palnatoke 6. nov 2009, 09:06 (CET)

Lige et nyt synspunkt: Hvilke reelle bevæggrunde ligger til grund for min blokering? Og hvad er selve substansen i din formodning om at jeg og Konnex skulle være en og samme person? Mvh. - Sihu Shikoba 6. nov 2009, 09:42 (CET)

Kort fortalt er pointen at I skriver om de samme emner fra den samme IP-adresse. Og hvis du er blokeret som Bruger:Konnex, er der ingen grund til at du ikke også skal være det med andre brugernavne. --Palnatoke 6. nov 2009, 10:29 (CET)

En grund kunne være, at jeg aldrig har og heller aldrig vil blande mig i den benævnte brugers sager og redigeringer. Og en anden grund kunne være, at jeg altid har redigeret i god tro - og aldrig udøvet hærværk eller vandalisme. Kh. Victoria 17. jan 2010, 13:55 (CET)

Ruwiki

Hello, Victoria

I hope you understand English. I am Mstislavl from ruwiki. I am female but my username perceived as male in Russian so I use signature Victoria there. It had been pointed out to me that I shouldn't use a signature that coincides with other person's account name. So would you mind if I usurp your potential Russian nick? This means that if you decide to expand your Dutch Danish account to other Wikimedia projects (so called SUL) you won't be able to do it in ruwiki but it's probably unlikely that you decide to edit ruwiki.--Mstislavl 19. jan 2010, 14:33 (CET)

It's a danish account, Victoria (Mstislavl). Oh, these russians! ;-) --Obersachse 19. jan 2010, 19:21 (CET)
Уважаемые Victoria (Mstislavl). Это нормально, и вполне приемлемо. --Victoria 19. jan 2010, 22:47 (CET)

Uoverensstemmelse

Goddag Victoria. Hvis du har tid kunne du så ikke lige kigge på diskussionssiden til Karen Blixen artiklen. Jeg har påvist en uoverensstemmelse mellem den engelske og den danske Wikiartikel, Venlig hilsen Mio Nielsen--82.125.59.98 21. jan 2010, 21:28 (CET)

Kære Mio Nielsen. Jeg har hermed læst dine to indlæg - og vil på den baggrund give følgende besvarelse: Detaljerne og omstændighederne ved Karen Blixens USA-rejse, der varede fra den 3. januar til den 17. april 1959, står blandt andet beskrevet følgende steder i Blixen-litteraturen:
  • Selborn, Clara: Notater om Karen Blixen, Falun 2006, pp. 142-162.
  • Brundbjerg, Else: Samtaler med Karen Blixen, København 2000, pp. 295-327.
Såfremt man læser ovenstående kilder, vil man vide, at Karen Blixen blev indbudt til Amerika af to amerikanske fonde, nemlig The Fund for the Advancement of Education (da. Fonden for kulturel oplysning) og The Institute of Contemporary Art (da. Instituttet for nutidskunst). I disse to invitationer var den økonomiske finansiering af USA-rejsen inkluderet, men Karen Blixen skulle dog yde følgende til gengæld: I det første tilfælde indtaling af et fjernsynsprogram - og i det andet tilfælde levende optræden.
Kærlig hilsen Victoria 22. jan 2010, 01:16 (CET)
PS: Kan du ikke foretage de pågældende rettelser i artiklen om Karen Blixen, fordi jeg er desværre blokeret fra Wikipedia.

Tak for svaret. Nu er der blev foretaget en "omformulering" af bruger Palnatoke, så nu er jeg tilfreds. Det var jo en oversætterfejl, som nok har sin oprindelse i en maskinel oversættelse. Men jeg forstår bedre nu at fejlen har kunnet forblive uopdaget et helt år. Det skyldes sikkert at Blixen faktisk fik sin rejse betalt af amerikanske midler. Men det afgørende i en litteraturhistorisk sammenhæng, er naturligvis at se hvilke amerikanske forfattere der gjorde sig ulejlighed med at opsøge hende under rejsen. Jeg er ikke selv professionel oversætter, men jeg tror at udtrykket "pay a visit to someone..." angiver at man selv tager initiativet til at besøge eller opsøge den pågældende. Iøvrigt har jeg kigget på diskussionerne omkring din blokering. Den bruger der kalder sig Konnex, tror jeg, var altså ansvarlig for fejlen. Konnex' diskussionsside burde udgives som roman!--83.193.114.12 22. jan 2010, 23:06 (CET) Venlig hilsen Mio Nielsen

Karen Blixen - det var jo ærgerligt...

Bemærk, at nomineringsperioden kan forlænges - det er ikke noget krav. Og en forudsætning for at forlænge perioden må vel være, at man tror at det nytter. --Palnatoke 28. jan 2010, 09:15 (CET)

Jeg tror, at det nytter. Og desuden kan den gode og konstruktive kritik, som EPO har fremsat, udarbejdes på cirka 15-30 minutter. Hvis jeg bare ikke havde været uberettiget blokeret, ville jeg derfor stemme for artiklens GA-nominering. Kh. Victoria 28. jan 2010, 09:31 (CET)
Såfremt jeg nu spurgte dig pænt og høfligt, ville du så ikke forlænge nomineringsperioden - og eventuelt også selv stemme. Kh. Victoria 28. jan 2010, 09:56 (CET)
Nej - jeg tror ikke på nytteværdien af en forlænget nomineringsperiode. --Palnatoke 28. jan 2010, 12:55 (CET)
Det er acceptabelt, at du ikke tror på nytteværdien, men kunne du så ikke lige begrunde og underbygge din holdning. Kh. Victoria 28. jan 2010, 17:27 (CET)
Jeg betragter det fortsat som uretfærdigt, at den seneste GA-afstemning er blevet afslået, når dens nomineringsperiode i stedet burde forlænges med syv dage, fordi mindst seks registrerede brugere skal deltage i afstemningen. Og i øvrigt mangler afstemningen også en konklusion. Kh. Victoria 28. jan 2010, 22:00 (CET)
Det rigtige udfald af denne sag er altså, at nomineringsperioden bliver forlænget. Kh. Victoria 28. jan 2010, 22:46 (CET)
Palnatoke, kan vi nu ikke bare glemme fortidens intermezzo - og så lige få den nomineringsperiode forlænget. Kh. Victoria 29. jan 2010, 17:01 (CET)

Læs lige følgende besked...

Læs lige denne besked...

Det er altså lidt uretfærdigt, at den seneste GA-afstemning er blevet afslået, når dens nomineringsperiode i stedet burde forlænges med syv dage, fordi mindst seks registrerede brugere skal deltage i afstemningen. Og i øvrigt mangler afstemningen også en konklusion.

Kh. Victoria 30. jan 2010, 11:48 (CET)